Foto:
Foto:
Hrvaška zvezdnica po mnenju sodnika spornemu posnetku ni dala avtorskega pečata.

Hrvaška zvezdnica je tožila Index, ker so po objavi spornega posnetka na spletni strani objavili vest z naslovom "Ljudje, imamo porno film s Severino", prispevek pa opremili s petimi fotografijami - posnetki iz tega filma.

Sodnik Krešimir Puškarić je ugotovil, da posnetek pevkinega spolnega odnosa z nekdanjim partnerjem ni avtorsko delo, kot je zatrjevala Severina. Da bi bil avtorsko delo, bi moral imeti scenarij, dialog in druge oznake avtentičnosti, česar pa v primeru Severininega filma ni. Edini avtorski prispevek Severine naj bi bilo izključevanje kamere.

Na prvi sodni razpravi proti spletnemu portalu Index konec oktobra je pevkin odvetnik zahteval, da posnetek Severininega spolnega odnosa z njenim nekdanjim partnerjem predvajajo v sodni dvorani. Tako naj bi ugotovili, ali je portal z objavo fotografij s tega posnetka kršil njene avtorske pravice, za kar je zahtevala 75.000 kun z zamudnimi obrestmi (približno 2,5 milijona tolarjev), plačilo sodnih stroškov in objavo sodbe v vseh dnevnih časopisih brez kakršnih koli komentarjev toženega portala.

Po izreku sodbe je glavni urednik Indexa Matija Babić izrazil zadovoljstvo nad izidom primera, ki se mu je zdel edini možen. Severini, ki je današnji razpravi ni bilo, pa je zaželel veliko sreče in denarja, ki naj bi ga po njegovem mnenju morala služiti s petjem, ne pa s sodnimi tožbami.

Severinin odvetnik Maro Mihočević je že napovedal pritožbo na odločitev, da mora Severina poravnati tudi stroške odvetniku toženega portala Milivoju Žugiću, ki znašajo okoli 9.000 kun (približno 270.000 tolarjev).