Sharon Stone je vloga v Prvinskem nagonu prinesla nominacijo za zlati globus, a tudi status fatalke, ki se ga nikdar ni zares otresla. Foto: IMDb
Sharon Stone je vloga v Prvinskem nagonu prinesla nominacijo za zlati globus, a tudi status fatalke, ki se ga nikdar ni zares otresla. Foto: IMDb

V podkastu Table for Two je dejala, da je bila njena vloga v psihološkem trilerju Paula Verhoevna Prvinski nagon leta 1992 "uporabljena kot orožje" proti njej v skrbniškem boju za sina Roana, ki ga je posvojila leta 2000 s takratnim soprogom Philom Bronsteinom. “Izgubila sem skrbništvo nad svojim otrokom. Ko je sodnik vprašal mojega otroka, mojega malega fantka: "Mar veš, da tvoja mama snema seksfilme?" Tako te sistem lahko zlorabi – da te sodijo kot starša zaradi filma, ki sem ga posnela.”

"Danes lahko brez težav gledate po televiziji ljudi, kako se sprehajajo naokoli popolnoma goli, v Prvinskem nagonu pa morda za šestnajstinko sekunde vidite nekaj, kar bi morda lahko bila moj goli predel, pa izgubiš skrbništvo nad otrokom. Se šalite?" je nadaljevala 64-letna igralka, ki je imela pri tem v mislih razvpiti prizor, ko med zasliševanjem prekriža noge, pri tem pa ne nosi spodnjega perila.

Sodnik je Stonovi nazadnje odobril zgolj pravico do obiskov njenega sina, ki je danes star 22 let.

Sodnikova odločitev je tudi prispevala k temu, da je bila čez nekaj mesecev hospitalizirana zaradi težav s srcem, trdi. “Zlomilo mi je srce. Dobesedno mi je zlomilo srce," je povedala.

Igralka s sinom Roanom v Cannesu leta 2021. Foto: AP
Igralka s sinom Roanom v Cannesu leta 2021. Foto: AP

Posmeh kolegov jo je bolel

Čeprav ima Sharon Stone za seboj bogato kariero, pa se nikdar ni otresla omenjenega prizora v Prvinskem nagonu, po katerem je ostala najbolj znana. Igralka se spominja, kako zelo jo je bolelo, ko so se njeni igralski kolegi glasno zasmejali na podelitvi zlatih globusov leta 1993, ko se je njeno ime znašlo med nominirankami.

“Grozno je bilo. Bila sem tako ponižana. Se ljudje sploh zavedajo, kako težko je bilo odigrati tisto vlogo? Kako mučno? Kako strašljivo? Skušati biti protagonist tega kompleksnega filma, ki je podiral vse meje in proti kateremu so vsi protestirali. In ves ta pritisk. Na avdicijo za to vlogo sem hodila devet mesecev. Vlogo so ponudili 13 drugim ljudem, zdaj pa se mi smejite v obraz. Najraje bi se skrila v luknjo.”

Lani je objavila knjigo spominov z naslovom The Beauty of Living Twice (Lepota živeti dvakrat), v kateri je spet ponovila, da verjame, da jo je Verhoeven pretental, da je v omenjenem prizoru razkrila delček mednožja, češ da se ji ni niti sanjalo, da bodo uporabili celoten kader, dokler ni bila na projekciji filma z agenti in odvetniki. “Tako sem prvič videla posnetek svoje vagine, dolgo po tem, ko so mi zatrdili, da se nič ne vidi, da pa moram sleči spodnjice, ker da se na beli odbija svetloba in bo jasno, da jih nosim."

Igralka je po videnem odkorakala v projekcijsko sobo in primazala Verhoevnu krepko zaušnico. 84-letni nizozemski režiser je vseskozi vztrajal, da je njegova glavna igralka v goloto privolila.