Dejstvo, da so Anjo Mlakar opazili pri Vauxhall Fashion Scoutu, je izjemnega pomena, saj ji napoveduje uspešno kariero v mednarodnem modnem 'cirkusu'. Foto: Spletna stran oblikovalke
Dejstvo, da so Anjo Mlakar opazili pri Vauxhall Fashion Scoutu, je izjemnega pomena, saj ji napoveduje uspešno kariero v mednarodnem modnem 'cirkusu'. Foto: Spletna stran oblikovalke
Anja Mlakar je februarja lani na londonskem tednu mode predstavila svojo debitantsko kolekcijo Blue Tube in z njo navdušila modni svet. Foto: Vogue

Oblikovalka, ki je magistrirala na prestižnem londonskem umetniškem kolidžu Central Saint Martins (tam se je kalil tudi pokojni velikan britanske mode Alexander McQueen, na primer) in ki smo jo na MMC-ju že podrobneje predstavili, je februarja lani na londonskem tednu mode predstavila svojo debitantsko kolekcijo Blue Tube in z njo navdušila modni svet, njene kreacije pa bodo na ogled tudi na prihodnjem londonskem shodu modne srenje, ki se bo začel že čez dober mesec.

"Izlet v novo vrsto elegance"
Pri Vauxhall Fashion Scoutu so o Mlakarjevi zapisali, da je njena debitantska kolekcija sprožila veliko zanimanja in povpraševanja tu in tam. Tudi njena kolekcija za pomlad/poletje 2011 odseva elemente tridimenzionalnosti in čutnih dimenzij, po katerih je postala znana, medtem ko čiste linije in zamolkla barvna paleta označujejo njen izlet v novo vrsto elegance, dodajajo.

Spletno stran Anje Mlakar si oglejte tukaj.
V Anjini družbi so se znašli še Kirsty Ward, prav tako diplomantka CSM-ja, ki je kariero v modni industriji začela pri Alberti Ferretti, zdaj pa se je odločila za samostojno pot. Pri britanski Elle so zapisali, da so cenjene njene prikupne kreacije za ženske, a še posebej izstopa njen srebrni nakit. Tu je še Sara Bro-Jorgensen, nekdanja fotografinja, ki je študirala oblikovanje pletenin - tako fotografija kot pletenine imajo pomembno vlogo pri njenem navdihu. Zadnji, a gotovo ne najpomembnejši na prestižnem seznamu je Tze Goh, ki prihaja iz Singapurja, študiral je na kolidžu Parsons v New Yorku, zdaj pa deluje v Londonu, kjer dviga prah s svojimi arhitekturno navdahnjenimi kosi.

Pri Elle o štirih obetavnih oblikovalcih dodajajo: "Zapomnite si njihova imena, ljudje, gotovo bodo še veliki."

Pobuda Vauxhall Fashion Scout's Ones To Watch ima velik ugled, ko gre za iskanje najbolj vročih novih talentov, njihova pozornost zagotavlja pozornost pomembnih mednarodnih kupcev in medijev. Martyn Roberts, direktor VFS-ja, pravi, da mlade oblikovalce z veseljem podpirajo, jim pomagajo pri prvih modnih revijah in pri ustanavljanju uspešnih poslov.

V zadnjih treh sezonah je omenjena pobuda spodbudila kariere nove generacije inovativnih oblikovalcev, med njimi so tudi Eudon Choi, David Longshaw, Hermoine de Paula, Alice Palmer in Dean Quinn.

Kolekcijo Anje Mlakar za pomlad/poletje 2011 si oglejte v fotogaleriji.