Vijolični odtenki so se iz 'vsakdanjih modnih smernic' prenesli tudi na večerne obleke. Foto:
Vijolični odtenki so se iz 'vsakdanjih modnih smernic' prenesli tudi na večerne obleke. Foto:

Modna poznavalka Jožica Brodarič je za MMC pojasnila, da so oblačila odvisna predvsem od priložnosti. "Če se odpravljamo na neko večjo zabavo zunaj, so primerna topla oblačila, plašč in rokavice, priporočala pa bi kak detajl za na glavo," je povedala Brodaričeva, ki pa za galaprireditve priporoča večerne toalete.

"Kodeks oblačenja na prednovoletnih zabavah nekako določa tako svečane obleke, modne dodatke kot make-up," pravi Brodaričeva in dodaja, da smo lahko z dobro idejo in ustreznimi detajli videti odlično tudi v preprosti črni obleki.

Z vijoličnimi in sivimi odtenki ne morete zgrešiti
Po njenih besedah je težko govoriti o nekih splošnih modnih smernicah, ki veljajo za oprave prednovoletnih druženj, večerne toalete pa se spreminjajo tudi v skladu z modnimi smernicami vsakega leta. Tako letos tudi v večernih kreacijah prevladujejo svetleči materiali, kot sta saten in lureks, ter vijolični in sivi odtenki. "Seveda pa so v ospredju tudi detajli, kombiniranje ter kamenčki in bleščice," je še povedala Brodaričeva ter dodala, da pri vsem tem ne gre pozabiti na pravo mero.

Če imamo razkošno obleko, je treba temu prilagoditi ličila, "pri ličenju pa moramo poleg obleke seveda upoštevati tudi polt, barvo oči, las".