Za videz Lady Gaga skrbi cela ekipa oblikovalcev, ki pod imenom Huas of Gaga ustvarjajo stvaritve za pevkine nastope. Foto: EPA
Za videz Lady Gaga skrbi cela ekipa oblikovalcev, ki pod imenom Huas of Gaga ustvarjajo stvaritve za pevkine nastope. Foto: EPA

Medtem ko so nekateri Lady Gaga zaradi njenega odštekanega modnega videza, ki naj bi predstavljal pravo osvežitev v svetu šovbiznisa, razglasili za modno ikono, pa velika večina ljudi meni, da je pevkin slog preveč cenen in da enostavno pretirava v svojih 'outfitih'. Lateks, koža, dresi, ogromna sončna očala, platinasta lasulja so le nekateri izmed zaščitnih znakov pevke, ki sliši na ime Stefani Joanne Angelina Germanotta.

"Ko pišem pesmi, razmišljam o oblekah, ki jih želim nositi na odru. Umetniški videz, moda in popglasba skupaj tvorijo celoto, zato moram o vsem dobro premisliti," je dejala v nekem intervjuju samooklicana modna ikona, ki se zgleduje po Donatelli Versace in Peggy Bundy, ki so po pevkinih besedah legendarne in provokativne. Provokativna pa je tudi Lady Gaga, ki se tako na odru kot na rdeči preprogi pojavi le v modrčku, bleščečih spodnjicah in najlonkah, na sebi pa rada nosi tudi različne "inštalacije": "Nikoli me ne navduši le en kos oblačila, pomemben mi je celoten videz, nečesa ne bom nosila le zato, ker je lepo."

"Nihče me ne more posnemati, saj je to nemogoče," je dejala Lady Gaga, katere slog je nemogoče kopirati in katere modne kombinacije so enostavno nenosljive.