Vse tiste ženske in dekleta, ki si želijo dišati kot zvezdnice, imajo kar precejšnjo izbiro. In če že izberejo svojo najljubšo zvezdnico, morajo nato izmed njenih številnih parfumov izbrati še pravega zase. Foto: Thinkstock
Vse tiste ženske in dekleta, ki si želijo dišati kot zvezdnice, imajo kar precejšnjo izbiro. In če že izberejo svojo najljubšo zvezdnico, morajo nato izmed njenih številnih parfumov izbrati še pravega zase. Foto: Thinkstock
Parfumi
Pravega parfuma ni tako lahko izbrati. Foto: EPA

Med zvezdnicami in zvezdniki, ki so svoje ime posodili steklenički opojne dišave, so tako igralci in igralke kot glasbeniki, športniki in tudi tisti, ki so slavni kar tako - ker pač so. In očitno se njihovi parfumi kar dobro prodajajo, saj po prvem kmalu izdajo še drugega in tretjega itd.

Sarah Jessica Parker, ki je že ponosna lastnica več parfumov, je za maj napovedala izdajo novega, ki se bo imenoval NYC (kratica za New York City). Ta parfum bo na trg prišel skoraj sočasno z nadaljevanjem filma Seks v mestu, v katerem Sarah igra eno izmed glavnih junakinj, Carrie Bradshaw.

A svojih parfumov ne šteje le Sarah Jessica Parker. Britney Spears tako skoraj z vsakim albumom izda tudi nov parfum - potem ko so se pred časom njene oboževalke lahko odišavljale s parfumi z romantičnimi imeni Fantasy, Curious: In Control, Midnight Fantasy, Believe, Curious Hearts in Hidden Fantasy, je pred kratkim izdala parfum, ki nosi enako ime kot njen zadnji album iz konca leta 2008 - Circus Fantasy.

J. Lo - kraljica parfumov
Prava kraljica parfumov je tudi popzvezdnica Jennifer Lopez, ki je na trg poslala že 14 dišav s svojim imenom - prvega, Glow, je javnosti predstavila leta 2002, nato pa so sledili: Still (2003), Live (2005), Love at First Glow (2005), Miami Glow (2005), Live Luxe (2006), Glow after Dark (2006), Deseo (2008), Deseo for Men (2008), Deseo Forever (2008), Live Platinum (2008), My Glow (2009), Sunkissed Glow (2009) in Blue Glow by JLO (2010).

S parfumi osvaja tudi pevka Christina Aguilera - njen prvi se je imenoval Xpose, drugi Simply Christina, nato je predstavila Inspire, zdaj pa vse stavi na svojo dnevno in nočno kolekcijo.

Izredno priljubljena tudi Naomi
Svoj lonček k prodaji parfumov je že pred leti pristavila tudi temnopolta gazela Naomi Campbell, ki trenutno predstavlja predvsem serijo Cat deluxe (v njej sta še Cat deluxe with Kisses in Cat deluxe at Night), predtem pa so ženske, pa tudi moški, lahko uživali v vonjih poimenovanih Naomagic, Mystery, Paradise Passion, Paradise, Exult, Winter Kiss, Eternal beauty, Sunset ...

Med zvezdnicami s svojimi parfumi so še: Kelly Brook (Vivacious), Kate Moss (Vintage, Velvet Hour), Gwen Stefani (L), Jessica Simpson (Fancy Love), Kylie Minogue (Showtime), Beyonce (Heat), Reese Witherspoon (In Bloom), Hilary Duff (Wrapped With Love), Paris Hilton (Siren), Celine Dion (Chic), Halle Berry (Halle), Victoria Beckham s svojo serijo Signature itd.

Sicer pa tudi moški ne zaostajajo prav dosti za zvezdnicami - samo v zadnjem času so svoje nove parfume predstavili Sean Combs (I Am King), Usher (VIP), Patrick Dempsey (2) in Antonio Banderas (Seduction in Black).

Prava poslastica za (predvsem moške) oči pa so seveda oglasi, v katerih zvezdnice predstavljajo svoje najnovejše dišave. Nekaj si jih lahko ogledate tudi spodaj.

Christina Aguilera

Britney Spears

Gwen Stefani
Kate Moss
Sarah Jessica Parker
Naomi Campbell
Jennifer Lopez