Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Maribor V Mariboru občina podaljšuje zaprtje Glavnega mostu

20.9.2024 10:40

Mestna občina Maribor je zaporo Glavnega mostu za avtomobilski promet, ki jo je uvedla avgusta zaradi sanacijskih del in dogodkov, podaljšala do 20. oktobra. Ta prometni režim želi namreč preizkusiti še ob začetku študijskega leta.

Gospodarstvo Stečajni upravitelj Adrie Airways želi podaljšanje stečaja do januarja 2027

20.9.2024 10:35

Stečaj Adrie Airways, ki naj bi se po prvih ocenah stečajnega upravitelja Janeza Pustatičnika končal do konca letošnjega leta, bo trajal predvidoma do januarja 2027.

Ob osmih Mojca Balant: Preveč javnega prostora namenjamo avtomobilom

20.9.2024 10:30

Za Slovenijo je nujno celovito prometno načrtovanje, ki vključuje premik aktivnosti z avtomobila na človeka, od mobilnosti, ki jo predstavlja avto, v boljšo dostopnost in kakovost bivanja, pravi Mojca Balant z Urbanističnega inštituta Slovenije.

Glasba Odkrili doslej neznano Mozartovo delo, verjetno ustvarjeno v zgodnjih najstniških letih

20.9.2024 10:24

V knjižnici v Nemčiji so odkrili doslej neznano glasbeno delo, ki ga je zložil Wolfgang Amadeus Mozart, ko je bil najverjetneje v zgodnjih najstniških letih. Delo je sestavljeno iz sedmih miniaturnih stavkov za godalni trio in traja približno 12 minut.

Preberite tudi Šanghaj prizadel drugi tajfun v tednu dni

20.9.2024 10:12

Šanghaj je po tajfunu Bebinca, ki je v ponedeljek povzročil obsežno škodo, v četrtek zvečer prizadel že drugi tajfun v tednu dni.

Zanimivosti Tik pred začetkom Oktoberfesta pristojni svarijo, naj obiskovalci svoje lovske nože pustijo doma

20.9.2024 10:09

V Münchnu se v soboto začenja že 189. Oktoberfest. Letos ga bo – ob okoljskih prizadevanjih za čim manj odpadkov – po smrtonosnem napadu v Solingenu zaznamovalo tudi povečano varovanje in preverjanje obiskovalcev z detektorji kovin.

Evropska unija Bruselj in Peking nista rešila spora o električnih avtomobilih, vendar nadaljujeta pogovore

20.9.2024 9:59

Evropska komisija je sporočila, da s Kitajsko nadaljuje pogovore o carinah EU-ja na električna vozila, izdelana na Kitajskem, in bi lahko ponovno preučila dogovor o minimalnih cenah, ki ga je EU predhodno zavrnila.

Košarka Edo Murić podpisal za debitanta v španski ligi

20.9.2024 9:59

Slovenski reprezentant Edo Murić bo kariero nadaljeval v Španiji. 32-letni košarkar je podpisal pogodbo z moštvom Forca Lleida, ki bo letos prvič igralo v močni ACB ligi.

Kolesarstvo Grd padec Mohoriča na makadamu v Gironi

20.9.2024 9:35

Matej Mohorič je grdo padel med ogledom trase pred dirko svetovne serije na makadamu v Gironi. Če bo lahko nastopil na prihajajočem svetovnem prvenstvu v kolesarstvu, ki bo v Zürichu, še ni znano.

Glasba Kylie Minogue na valu kariernega preporoda: napoveduje veliko koncertno turnejo in nov album

20.9.2024 8:30

Avstralska popzvezdnica Kylie Minogue je napovedala svojo največjo svetovno turnejo po več kot 10 letih in nov album, ki je nadaljevanje zadnjega (Tensions). Tega je izdala lani in ji je spomladi prinesel grammyja.

Intervju Stephen Layton: "Človeški glas je najmočnejši odraz naše duše"

20.9.2024 8:27

"Poslušalcem moramo ponuditi nekaj bolj otipljivega, nekaj, kar jim poslušanje glasbe na sodobnih pretočnih kanalih ne more dati," poudarja Stephen Layton, novi glavni dirigent Zbora Slovenske filharmonije.

Film in TV Tri drzne in edinstvene klasike francoske vizionarke Agnès Varda

20.9.2024 8:17

Francoska cineastka Agnès Varda na seznamih največjih filmskih režiserk že nekaj časa zaseda kraljevi prestol.

Vojna v Ukrajini Von der Leyen v Kijevu: EU bo Ukrajini posodil 35 milijard evrov

20.9.2024 8:16

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Kijevu napovedala, da bo Evropska unija Ukrajini v okviru zaveze skupine G7 namenila posojilo v vrednosti 35 milijard evrov.

Evropska unija Svet EU-ja prejel seznam kandidatov za evropske komisarje

20.9.2024 8:09

Svet EU-ja je v četrtek v dogovoru s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen sprejel seznam kandidatov, ki jih Evropskemu parlamentu predlaga v imenovanje za člane prihodnje komisije. Seznam bodo zdaj posredovali Evropskemu parlamentu.

Liga prvakov v nogometu Simeone: Griezmann je igralec, ki dela razliko

20.9.2024 8:04

V Madridu sta se v uvodnem krogu Lige prvakov pomerila prva zvezdnika slovenske nogometne reprezentance. Benjamin Šeško je zatresel mrežo Jana Oblaka, toda na koncu je zelenico bolj zadovoljen zapuščal kapetan izbrane vrste.

Slovenija Napredek v plačnih pogajanjih za javni sektor, izjava o usklajenosti naj bi bila sprejeta že v sredo

20.9.2024 7:43

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja intenzivno nadaljujejo poganja. Sestali so se v četrtek popoldne in dodatno zbližali stališča glede še nedogovorjenih členov novega plačnega zakona.

Bližnji vzhod Izrael bombardiral tudi Bejrut. Med drugim ubit visoki poveljnik Hezbolaha, mrtvih tudi pet otrok.

20.9.2024 7:32

Potem ko je Izrael pozno v četrtek izvedel najintenzivnejše napade na jug Libanona v skoraj letu dni spopadov, je bombardiral še predmestje Bejruta Daija. Ubitih je bilo najmanj 14 ljudi, med njimi pet otrok in visoki poveljnik Hezbolaha Ibrahim Akil.

Avtomobilnost ACEA pozval k nujni pomoči avtomobilski industriji

20.9.2024 7:13

Popolnoma električnih avtomobilov je bilo avgusta v EU-ju registriranih 92.627, kar je 43,9 odstotka manj kot avgusta lani. V ACEA-ju so Evropsko komisijo in druge pristojne institucije EU-ja pozvali k nujni pomoči avtomobilski industriji.

Zdravje "Seveda je lažje poseči po prašku kot živeti in se prehranjevati disciplinirano"

20.9.2024 7:10

"Seveda je lažje seči po izdelku za imunski sistem kot vaditi za izboljšanje telesne kondicije, poskrbeti za ustrezen vnos beljakovin in kakovosten spanec. In lažje je izbrati detox prašek kot skrbeti, da zaužijemo več sadja in zelenjave."

Liga NFL v ameriškem nogometu Rodgers blestel pred svojimi navijači, Patriotsi brez moči

20.9.2024 6:51

Aaron Rodgers je prvič po poškodbi zaigral pred svojimi igralci in blestel v uvodni tekmi 3. tedna Lige NFL. Njegovi NY Jetsi so namreč suvereno odpravili divizijskega tekmeca New England s 24:3.

Številke Janko Petrovec: V Italiji si srečen vsaj trikrat na dan

20.9.2024 6:20

"V sebi nisem nikoli čutil igralskega poklica kot posebno poslanstvo, enako velja tudi za novinarstvo. Mogoče s tem koga razočaram, ampak tako pač je. Sem človek, ki verjame v pošteno opravljeno delo," na življenjskem križišču razmišlja Janko Petrovec.

Slovenija Marta Kos: Iz Slovenije prihajajo informacije, katerih glavni namen je moja diskreditacija

19.9.2024 22:56

Kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos je prepričana, da je nemogoče, da ne bi prestala zaslišanja v Bruslju, čeprav jo po njenem mnenju poskušajo diskreditirati. Ne ve, kako je mogoče, da je njeno ime na seznamu sodelavcev varnostne službe.

Oder Dnevnikova nagrada Jerneju Gašperinu za v "premišljeni in natančni retrospektivi utelešenega" Noaha

19.9.2024 22:30

V MGL-ju so ob začetku sezone podelili Dnevnikovo nagrado, ki jo prejme Jernej Gašperin. Nagrado, ki jo podeljujejo najboljšemu gledališkemu ustvarjalcu oz. ustvarjalki MGL-ja v pretekli sezoni, prejme za vlogo Noaha v uprizoritvi Razpoka.

Nogomet Mura Nona pri St. Pöltnu izgubila z 0:3

19.9.2024 21:49

Nogometašice Mure None so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakinj v gosteh izgubile proti St. Pöltnu z 0:3. Povratna tekma bo 26. septembra v Murski Soboti.

Stran 21 od 41
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov