V Slovenj Gradcu zdravijo bolnika, ki je, kot kaže, zbolel za težjo obliko nove gripe. Foto: MMC RTV SLO
V Slovenj Gradcu zdravijo bolnika, ki je, kot kaže, zbolel za težjo obliko nove gripe. Foto: MMC RTV SLO

Bolnika so v bolnišnično obravnavo sprejeli v noči z nedelje na ponedeljek. Njegovo stanje se je v ponedeljek poslabšalo in zaradi prizadetosti pljuč diha s pomočjo aparatov. Bolnik je imel nekaj zadnjih mesecev povišan krvni sladkor, drugače pa je bil zdrav, so sporočili iz koroške bolnišnice. V Slovenj Gradcu se trenutno zdravi šest otrok in štirje odrasli, pri katerih so potrdili okužbo z virusom nove gripe.

Iz Ortopedske bolnišnice Valdoltra so sporočili, da do preklica zaradi povečanja prehladnih obolenj in obolenj dihal odsvetujejo obiske. Če so ti nujni, naj bolnika obišče le ena oseba. Tudi bolnikom svetujejo, naj na ambulantne preglede prihajajo sami ali v spremstvu le ene osebe, poroča Radio Slovenija.

Prva smrt povezana s kroničnim obolenjem
Kot je znano, je na začetku novembra na Infekcijski kliniki v Ljubljani umrla med 50 in 60 let stara bolnica. Kot je takrat pojasnil lečeči zdravnik Matjaž Jereb, je bila umrla kronična bolnica. Vzrok smrti je bil zaplet zaradi osnovne bolezni ob dokazani okužbi z virusom nove gripe.