Dogovor še ni dosežen, a stavka je za zdaj preložena. Foto: RTV SLO
Dogovor še ni dosežen, a stavka je za zdaj preložena. Foto: RTV SLO

Predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije Zvonko Vukadinovič pojasnjuje, da pogajalski strani vsaka po svoje razumeta razlago kolektivne pogodbe. Zato se je vodstvo ZD-ja Celje odločilo poiskati od pristojnih odborov še dodatna pojasnila.

Po navedbah Vukadinoviča se vodstvo ZD-ja Celje ne strinja z uvrstitvijo zobozdravstvenih asistentk v 22. plačni razred, saj še ni prejelo podpisane razlage omenjenih odborov. A prav oba odbora sta po njegovem prepričanju mnenja, da je treba zobozdravstvene asistentke, ki imajo ta naziv, uvrstiti v 22. plačni razred, če ZD Celje opravlja zobozdravstveno dejavnost. Tiste, ki nimajo tega naziva, pa je treba po razlagi odborov razporediti na delovna mesta s specialnimi znanji.

Bo stavka plačana?
Vukadinovič je dejal še, da je vodstvo zdravstvenega doma privolilo v plačilo stavke, ki se je začela 7. decembra lani, če bodo tudi dodatna pojasnila odborov nakazala, da je treba zobozdravstvene asistentke uvrstiti v ustrezen plačni razred.

Poudaril je še, da so se z vodstvom ZD-ja Celje dogovorili, da se zobozdravstvenim asistentkam izplača tretja četrtina plačnih nesorazmerij skladno s kolektivno pogodbo pri naslednji plači.