Na Koroškem se je mogoče cepiti v šestih cepilnih centrih, in sicer na ZZV Ravne, vseh zdravstvenih domovih in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Foto: EPA
Na Koroškem se je mogoče cepiti v šestih cepilnih centrih, in sicer na ZZV Ravne, vseh zdravstvenih domovih in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Foto: EPA
Vse več obolelih otrok na Koroškem

Kot pojasnjujejo v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, bolniku zaradi ledvične odpovedi nudijo tudi dializno zdravljenje.

Štirje odrasli in štirje otroci v bolnišnici
V omenjeni bolnišnici še pravijo, da so do zdaj potrdili štiri primere okužbe z virusom H1N1 pri odraslih, na oddelku za pediatrijo pa so ugotovili štiri okužbe otrok, ki se še zdravijo na oddelku. Kot je razložil direktor bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre, še vedno velja omejitev obiskov pri bolnikih, zato pozivajo vse obiskovalce bolnišnice, da se omejitev držijo, saj ne želijo obiskov prepovedati v celoti.

Direktor Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne na Koroškem Evgen Janet pa je povedal, da stanje na tem območju ni alarmantno, se pa število obolelih povečuje. Povečan je obisk v ambulantah in dežurni službi, z večjo odsotnostjo pa se srečujejo tudi v šolah in vrtcih. Janet je med dejavniki, ki vplivajo na razvoj epidemije, izpostavil trdovratnost samega virusa, posameznikovo občutljivost in nižjo temperaturo, ki omogoča poznejši razpad virusa. Zavrnil pa je, da bi bili Korošci občutljivejši kot prebivalci drugih slovenskih pokrajin.

V bolnišnici sicer priporočajo, da oboleli ostanejo doma in se po telefonu posvetujejo s svojim zdravnikom. V primeru izrazitega poslabšanja zdravstvenega stanja je treba takoj poklicati izbranega zdravnika, ki se bo odločil o potrebnem nadaljnjem zdravljenju. Posebej pozorne naj bodo nosečnice, otroci in kronični bolniki. Oboleli naj poskrbijo za počitek, zadostno količino toplih napitkov, lahko hrano, obogateno s sadjem in zelenjavo.

Od 450 učencev jih je 105 ostalo doma
Ravnatelj Osnovne šole Radlje ob Dravi Damjan Osrajnik je danes za STA potrdil, da je njihov 12-letni učenec iz šestega razreda zbolel za novo gripo. Od skupno 450 učencev pa pouka na šoli danes ni spremljalo 105 osnovnošolcev. Izmed učiteljev naj še nihče ne bi zbolel za novo gripo, je še dejal Osrajnik.

Vse več obolelih otrok na Koroškem