Foto: BoBo
Foto: BoBo
Sorodna novica Kriza evropskega zdravstva: premalo zdravnikov in sester, hude obremenitve in beg v bogatejše države

Medicinske sestre, zdravstveni tehniki in babice so hrbtenica zdravstvenega sistema in so ključne v oskrbi bolnikov v času stiske. So najštevilčnejša poklicna skupina in ob bolniku skozi celoten proces zdravstvene obravnave, je v poslanici ob mednarodnem dnevu medicinskih sester poudaril minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Po ministrovih besedah je ob mednarodnem dnevu medicinskih sester ključno, da se zavedamo tudi pomena vlaganja v sam poklic zdravstvene nege. Medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam moramo zagotoviti dostop do celovitega izobraževanja, stalnega strokovnega razvoja in ustreznih delovnih razmer, je poudaril.

"Naša skupna odgovornost je, da na vseh področjih zdravstvene nege zagotovimo orodja in vire, ki jih zaposleni potrebujejo za kakovostno, integrirano, kontinuirano in celovito zdravstveno obravnavo bolnikov," je poudaril.

Ob tem se je medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam po vsem svetu zahvalil za njihovo predanost zdravstveni negi in dejal, da naj bo današnji mednarodni dan medicinskih sester opomnik družbi na njihovo nezamenljivo vlogo.

Svetovni dan medicinskih sester