Foto: BoBo
Foto: BoBo

Skupno število aktivo okuženih je 2203, od tega jih je 155 na zdravljenju v bolnišnici, 12 jih je na respiratorju. V zadnjih 24 urah so opravili 1718 testov.

V Splitsko-dalmatinski županiji je potrjenih 94 novih okužb z novim koronavirusom, med njimi tudi pet zdravnikov in štiri medicinske sestre. Mesto Zagreb, ki velja za epidemiološko središče, ima potrjenih 53 novih okužb, 12 novih okužb je povezanih z druženjem v nočnih klubih in lokalih. Sledijo Šibensko-kininska županija z 22 novimi okužbami, Brodsko-posavska s 25 in Zadrska županija z 12.

V Istri so potrdili le dve novi okužbi. Kot poroča portal Glas Istre, je hrvaško Istro na treh mejnih prehodih (Plovanije, Kaštel, Požana) od petka zapustilo več kot 100.000 ljudi.

Hrvaška na rdečem seznamu

Hrvaška je od petka na rdečem seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko, kar pomeni obvezno karanteno po vstopu v Slovenijo. Slovenci, ki so še na Hrvaškem, se lahko brez karantene vrnejo do ponedeljka do polnoči.

Preverite razmere

Čakalna doba je po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra pri vstopu v Slovenijo le na mejnem prehodu Gruškovje (ura in pol).

Podaljšanje ukrepov v določenih mestih do 7. septembra

Na pobudo kriznega štaba Splitsko-dalmatinske županije in tudi kriznega štaba civilne zaščite mesta Imotski ter občin Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbabje, Proložac, Runovići, Zagvozd in Zmijavci bodo našteti uvedli nujne epidemiološke ukrepe, ki bodo trajali 14 dni.

Sorodna novica Promet na Karavankah se umirja, še zjutraj zaradi avstrijskega nadzora 12-kilometrska kolona

To pomeni, da bo od ponedeljka na porokah dovoljenih največ 50 ljudi, vsi preostali osebni dogodki in praznovanja pa se bodo lahko organizirali le v najožjem družinskem krogu z največ 20 gosti. Bari in bistroji bodo imeli goste lahko le na terasah.

Na pogrebih bo lahko največ 50 ljudi, sožalje se pri tem ne sme izražati z bližnjim stikom. Nočni klubi in lokali, ki imajo že deset dni omejitve delovanja, pa bodo ukrep podaljšali do 7. septembra.

Na Hrvaškem je od 25. februarja letos skupno potrjenih 8175 okuženih z novim koronavirusom, zaradi covida-19 je umrlo 171 ljudi. Trenutno je v samoizolaciji nekaj več kot 7000 okuženih.