Polifenoli preprečujejo poškodbe celic in poskušajo popraviti škodo, ki so jo naredili prosti radikali, prav tako naj bi preprečevali nastanek raka. Najdemo jih v sadju in zelenjavi, zelenem čaju, že omenjeni temni čokoladi in žitaricah. Zdaj so jih odkrili tudi v kokicah. Raziskovalec s pensilvanijske univerze Vinson je dejal: "Raven polifenolov v kokicah nas je prijetno presenetil. Pri peki kokic vse dobre snovi koruze ostanejo nedotaknjene, saj jih ščiti zunanja ovojnica. Moje mnenje je, da so kokice zelo zdrava hrana."
V raziskavi so raven polifenov merili tudi v polnozrnatih žitaricah. Ugotovili so, da tiste, ki so manj obdelane, vsebujejo višjo količino tega antioksidanta.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje