Stavka, napovedana za 4. april in premaknjena na 5. maj, je odpovedana. Foto: MMC RTV SLO
Stavka, napovedana za 4. april in premaknjena na 5. maj, je odpovedana. Foto: MMC RTV SLO

Zdravniki so nameravali stavkati, ker vodstva nekaterih zdravstvenih zavodov po njihovem prepričanju niso upoštevala septembrskega dogovora med ministrstvom in Fidesom glede razporejanja zdravnikov na delovna mesta v okviru zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva.

V mariborskem UKC-ju še čakajo na vodstvo
Dokončne odpovedi stavke še niso potrdili v mariborskem Fidesu, saj še čakajo na odziv vodstva mariborskega UKC-ja, ki so mu v podpis predložili sporazum o prekinitvi stavke. Dokler podpisa ne bo, stavkovne dejavnosti ostajajo.

Mariborski zdravniki so sicer med najbolj nezadovoljnimi, saj so stavko so napovedali že za 10. marec. Po aprilskem sestanku z vodstvom jim je to obljubilo, da bo zdravnikom, ki ne morejo izkoristiti prostih dni, ki se jim nakopičijo zaradi dežurstev, te izplačalo v obliki nadur. Nadure se plačujejo glede na plačni razred zdravnika, dežurstvo pa glede na obremenjenost posameznega delovnega mesta.

Mariborski sindikat je z dogovorom sicer zadovoljen, vendar pa stavke ne bo dokončno odpovedal, dokler UKC dogovora ne bo začel izvrševati in plačevati opravljenih nadur, je povedal vodja sindikata Fidesa v Mariboru Boris Rižnar.