Razstavljavci so v preteklih dneh nestrpno loščili in preverjali svoje razstavne površine in velike oglase (tudi v obliki žoge). Foto: EPA
Razstavljavci so v preteklih dneh nestrpno loščili in preverjali svoje razstavne površine in velike oglase (tudi v obliki žoge). Foto: EPA
Nemška kanclerka Angela Merkel
Letošnji CeBIT je slovesno odprla nemška kanclerka Angela Merkel. Foto: EPA

Letošnji CeBIT, 20. po vrsti, je slovesno odprla nemška kanclerka Angela Merkel. Na njem se bo do 15. marca predstavilo 6.300 razstavljavcev iz 70 držav. Svoje izdelke in storitve bo predstavilo 11 slovenskih razstavljalcev - ADD, Creatoor, Gama System, Globtel, IPS, Iskra Sistemi, Iskratel, Marg, Orfik, Tipro Keyboards in Xlab.

Glavna tema sejma je vse večja tehnološka konvergenca, saj digitalne aplikacije, ki so bile še pred kratkim omejene na delovna mesta, vedno pogosteje najdejo mesto tudi doma pri uporabnikih. Razstavljavci bodo predstavili več novih proizvodov, nekaj tudi iz sveta zabavne elektronike.

Presenečenje iz Microsofta
Najbolj pričakovani dogodek na letošnjem sejmu je bil Microsoftov projekt Origami, ki ga je Microsoft razkril že prvi dan sejma. Microsoft bo na sejmu predstavil tudi operacijski sistem nove generacije Windows Vista in zbirko programov Office 2007. Med vročimi žemljicami CeBita so tudi nove aplikacije s tehnologijo RFID, ki je namenjena identifikaciji objektov s pomočjo radijskih frekvenc.