Na Second Lifu je možno vse. Tudi prešuštvovanje. Foto: MMC RTV SLO
Na Second Lifu je možno vse. Tudi prešuštvovanje. Foto: MMC RTV SLO
Second Life
Psihologi opozarjajo na brisanje meja med resničnostjo in virtualnim svetom. Foto: MMC RTV SLO

Zaradi moževega kibernetičnega seksa z virtualno prostitutko in njegovega razmerja na Second Lifu je Amy Taylor zahtevala ločitev, čeprav Pollard osebe, s katero je prešuštvoval, v realnem svetu ni nikoli spoznal. Par iz Cornwalla se je spoznal na medmrežju leta 2003, poroko dve leti pozneje pa sta za svoja virtualna lika praznovala tudi na Second Lifu.

V virtualnem svetu sta se ločila maja, ločitveni papirji pa so vloženi tudi na "pravem" sodišču. Kot razlog za ločitev je 28-letna Taylorjeva navedla "nerazumno obnašanje" svojega (še) moža.

Pollard je Taylorjevo prevaral že pred poroko, a mu je takrat oprostila. Ko ga je aprila znova zalotila pri "varanju", ji je prekipelo. "Nisem mogla verjeti, kaj je storil. Pogledala sem na zaslon in videla, da se njegov lik ljubi z nekim ženskim likom. Za mene je to prevara," je razložila "prevarana" žena.

40-letni Pollard je priznal, da je imel virtualno afero z neko žensko iz ZDA, in vztraja, da je za njegovo afero delno kriva ženina odvisnosti od igrice World of Warcraft.

Zapostavljanje zakoncev zaradi igric
Primer Pollarda in Taylorjeve ni prvi primer, ko je virtualni svet (negativno) vplival na odnos med partnerjema, čeprav tokrat prvič eden izmed zakoncev za konec zakona krivi igrico na medmrežju. Oktobra je neka Japonka ubila svojega virtualnega moža, ko je ta končal njuno razmerje na priljubljeni igrici MapleStory, kjer sta se tudi spoznala. Zakonci, ki jih njihovi partnerji zaradi obsedenosti z igranjem videoigric in igric na medmrežju nenehno zapostavljajo, so si celo nadeli ime - "kibernetične vdove/vdovci".

T. V.