Znanstveniki so preučili več kot 200 primerjalnih študij organske in neorganske hrane. Na splošno ni bilo nobene opazne razlike med prehrambnimi vsebinami, je pa pri organski hrani 30 odstotkov manj možnosti, da vsebuje pesticide.
Raziskava, objavljena v reviji Annals of Internal Medicine, se je še posebej pozorno posvetila 17 študijam, ki so primerjale ljudi, ki jedo organsko hrano, in tiste, ki tega ne počnejo. Poleg tega so preučili še 223 študij, ki so primerjale stopnje hranil, bakterij, gliv in pesticidov v različnih vrtah hrane, vključno s sadjem, zelenjavo, žitaricami, mesom, mlekom in jajci.
Kritiki pravijo, da je potrebnih še več raziskav, da bi lahko potegnili neki zaključek, navaja BBC. Raziskavi očitajo, da so posameznike preučevali le največ dve leti, kar naj bi bilo premalo. Je pa res, da ugotovitve raziskovalcev s Stanforda podpirajo ugotovitve britanskih raziskovalcev z Agencije za prehrambne standarde izpred nekaj let.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje