Velikan postaja vse večji. Foto: EPA
Velikan postaja vse večji. Foto: EPA

Kot pojasnjujejo v Googlu, imajo za zdaj uporabniki možnost ohraniti obstoječi vmesnik, preiti na nov vmesnik in se nato začasno vrniti na starega ali pa že takoj dokončno preiti na nov vmesnik. Dokončna uvedba novega vmesnika naj bi se zgodila kmalu.

Novi vmesnik poleg nove vizualne, sodobnejše podobe po navedbah Googla prinaša med drugim nove teme, izboljšane možnosti za klepetanje, možnost izbire gostote in s tem števila prikazanih e-poštnih sporočil v nabiralniku, enostavnejše iskanje in filtriranje, novo orodno vrstico ter večji nadzor nad prikazovanjem personaliziranih oglasov.

Ukinja se Buzz, prišel je Google+
Google sicer že od sredine oktobra opozarja uporabnike Gmaila, da bo - potem ko je pred časom zagnal svoje spletno socialno omrežje Google Plus - v kratkem ukinil sorodno storitev Buzz. Google je storitev oziroma orodje Buzz, ki uporabnikom Gmaila omogoča delo s spletnimi skupnostmi, uvedel februarja lani, vendar z njim ni doživel uspeha. Že takoj na začetku se je spoprijemal z očitki glede varovanja zasebnosti, zaradi česar se ga je lotila tudi ameriška Zvezna komisija za trgovino (FTC).

Pred nekaj meseci je nato Google uspešneje predstavil svojo novo tovrstno storitev - spletno socialno omrežje Google Plus je pridobilo že več kot 40 milijonov uporabnikov.

Google širi spletno knjigarno
Ob vsem tem velja še omeniti, da je Google v teh dneh s svojo spletno knjigarno vstopil tudi na kanadski trg. storitev Ebookstore je v ZDA zagnal že decembra 2010, pretekli mesec pa tudi v Veliki Britaniji. Nekatere knjige v elektronski obliki ponuja za plačilo, še več pa jih je na voljo brezplačno. Naložiti si jih je mogoče na osebne računalnike, tablice in bralnike e-knjig, vendar ne na priljubljeni Amazonov Kindle.