Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Novi koronavirus Mati 10-letnika ob neusklajenih napotkih ostala pred vrati bolnišnice

28.08.2020

"V takšni situaciji otrok ne more biti sam," opozarja mati, ki naj bi ji bili ob neusklajenih navodilih onemogočeni obiski hospitaliziranega sina. Na UKC-ju ob tem poudarjajo, da so obiski enega zdravega starša dovoljeni in da za vse veljajo ista pravila.

Novi koronavirus "Na teorije zarote lahko odgovarjamo le tako, da posredujemo verodostojne informacije"

27.08.2020

Epidemija novega koronavirusa in ukrepi za njeno omejevanje vplivajo na širok spekter javnega življenja, zato ne preseneča, da se ob tem med prebivalstvom pojavljajo različni pomisleki in polemike. Kako skeptikom odgovarjajo predstavniki stroke?

Gospodarstvo Izkoriščanje državne pomoči: krizne razmere lahko predstavljajo zlate čase za goljufe

27.07.2020

Protikoronski interventni ukrepi so številna podjetja rešili pred propadom, z njihovo pomočjo pa je več deset tisoč delavcev ohranilo zaposlitev. Ob tem se pojavljajo tudi delodajalci, ki krizne razmere izkoriščajo za nezakonito črpanje državne pomoči.

Protesti Protivladni protestniki tokrat tudi pred RTV, sledila je ustanovitev "ljudske skupščine"

17.07.2020

Namesto pred DZ-jem so se protivladni protestniki ta petek zbrali na "ljudski skupščini". Na ulicah tokrat ni bilo "rumenih jopičev", ki naj bi se pomešali med protestnike in jih nadzirali, na Prešernovem trgu pa bi jih morali nadomestiti harmonikarji.

Znanost in tehnologija Trgovanje s podatki: z množičnimi podatki do množičnega obiska

30.06.2020

Medtem ko se vlada pripravlja na uvedbo mobilne aplikacije za sledenje okužbam s covidom-19, podatke o lokaciji uporabnikov mobilnih telefonov pri poslovnem načrtovanju in sprejemanju odločitev že nekaj časa uporabljajo zasebna podjetja.

Slovenija LMŠ predlaga univerzalni dohodek za zadnje tri mesece v letu

22.06.2020

LMŠ je v postopek v DZ-ju vložila predlog novele tretjega protikoronskega zakona, po kateri bi bili posamezniki, ki so imeli 13. marca v Sloveniji stalno prebivališče, od oktobra do decembra letos upravičeni do univerzalnega dohodka v višini 100 evrov.

Zdravje Koncesionarji, ki so med epidemijo delali, pri izplačilih rizičnih dodatkov tavajo v temi

17.06.2020

Ko je epidemija ohromila velik del zdravstva, je na patronažne medicinske sestre padlo veliko breme. Kljub temu se tiste, ki delo opravljajo prek koncesije, skupaj s koncesionarnimi zdravniki zdaj spopadajo z nejasnostmi glede izplačil rizičnih dodatkov.

Študentsko delo Epidemija ob predavalnicah izpraznila tudi marsikateri študentski žep

08.06.2020

Mnogim študentom je epidemija skupaj s predavanji odnesla tudi študentsko delo. Če za nekatere to predstavlja zgolj dodaten zaslužek, so drugi izgubili vir, ki jim omogoča prebivanje in študij. Kakšno je trenutno stanje in kaj prinašajo poletne počitnice?

Gospodarstvo Inšpektorat preprečil odpustitev "žvižgačev" in samovoljno ravnanje domžalske komunale

03.06.2020

Domžalska "žvižgača" za zdaj ostajata zaposlena na domžalski komunali. Inšpektorat za delo je namreč odločil, da obstaja upravičen sum, da njuna odpoved ni bila podana iz dejanskih vsebinskih razlogov, zato je preprečil "samovoljno ravnanje delodajalca".

Zdravje Normalizacija življenja v domovih za starostnike: "Priporočila upoštevamo v življenjskih okvirih"

01.06.2020

Domovi starejših občanov se obdobju, ko je epidemija preklicana, nevarnost okužb pa ostaja, prilagajajo na različne načine. Kot poudarja direktor DSO-ja Šiška, so domovi v prvi vrsti domovanja oskrbovancev, zato morajo biti ukrepi čim bolj življenjski.

Gospodarstvo Na domžalski komunali so se namesto reševanja težav lotili "žvižgačev"

21.05.2020

Potem ko so z domžalske komunale začela prihajati opozorila o kršenju pravic agencijskih delavcev, je za hip kazalo, da bodo nezakonitosti odpravljene. Nato so bili najprej odslovljeni trije agencijski delavci, zdaj pa sta odpoved dobila še "žvižgača".

Slovenija Protivladne protestnike na Trgu republike pričakal policijski trak

27.04.2020

Pred državnim zborom se je zbralo več sto ljudi, ki so protestirali proti vladi in odgovornim za afero pri nabavi zaščitne opreme. Na Trg republike so vstopili mimo policijskega traku, s katerim so policisti skušali preprečiti vstop na ploščad.

Stran 8 od 12
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov