Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Miha Zavrtanik

Stanovanjska problematika Vse slabše stanje na najemnem trgu: s povprečno plačo najem "povprečnega" stanovanja ni vzdržen

24.09.2024

Ob vse dražjih nepremičninah številnim ostane na voljo le najem. A vse višje so tudi najemnine. Človek s povprečno plačo mora tako za najem standardnega enosobnega stanovanja odšteti več kot polovico svojih prihodkov – če za najem sploh dobi priložnost.

Zdravje V Ljubljani polno zasedenih vseh enajst ambulant za neopredeljene paciente

10.09.2024

V Ljubljani je polno zasedenih vseh 11 ambulant za neopredeljene paciente. Paciente, ki nimajo izbranega osebnega zdravnika, v primeru zdravstvenih težav v ZD-ju Ljubljana napotujejo v ambulante oz. enote, v katerih so imeli nazadnje svojega zdravnika.

Slovenija Srednje šole po težavah z avtobusnimi prevozi: "Nihče nas ni vprašal za kakršne koli podatke"

05.09.2024

Po težavah, ki so jih z avtobusnimi prevozi v prvih šolskih dneh imeli dijaki na jugovzhodu Slovenije, na tamkajšnjih srednjih šolah opozarjajo, da v prenovo voznih redov niso bili vključeni. Nihče jih ni, denimo, vprašal po številu dijakov ali urnikih.

Intervju o slovenščini Kozma Ahačič: "Največ škode lahko naredijo preveč sproščeni telebani in preveč zadrti izobraženci"

26.08.2024

"Slovenščina je bila dobršen del svoje zgodovine v podrejenem položaju, zato je določena previdnost logična" o odnosu do tujk, ki vstopajo v naš vsakdan, pravi Kozma Ahačič, s katerim smo se pogovarjali o trenutnem položaju in prihodnosti slovenščine.

Leto po poplavah "Poškodovane stvari lahko popraviš in nadomestiš, duše pa ne moreš tako zlahka"

02.08.2024

Leto dni po uničujočih poplavah razdejani kraji počasi dobivajo staro podobo, a dela in izzivov je še veliko, domačini pa ob vsaki slabši napovedi s strahom zrejo v nebo. Tik pred obletnico katastrofe je narava sicer spet pokazala svojo moč.

Okolje Zakaj se je načrtovani množični odlov nutrij na Ljubljanskem barju ustavil po le treh mesecih?

22.07.2024

"Pristojnim mora postati jasno, da nutrij ni treba odstranjevati samo zaradi škode, ki jo povzročajo, ampak že zaradi evropske uredbe," opozarja predsednik ZLD-ja Ljubljana Lado Bradač. V KPLB-ju pozivajo k spremembi zakonodaje, a za zdaj neuspešno.

Medkrajevni linijski promet "Odpravljanje težav potnikov" prineslo nove težave – pristojni napovedujejo sprotno prilagajanje

04.07.2024

Ob napovedih, da bodo spremembe medkrajevnih avtobusnih linij upoštevale vse dosedanje težave potnikov, v prvih dneh nekateri opozarjajo tudi na negativne posledice. Poleg tega brez kartice IJPP še vedno ni mogoč hiter nakup vozovnice po spletu.

Slovenske avtoceste Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

24.06.2024

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

Nasprotniki legalizacije Referendum spodbuja zmedo in podaja napačno sporočilo o konoplji

22.05.2024

Če v sklopu posvetovalnega referenduma o konoplji opozicija opozarja predvsem na kršitve v parlamentarnih postopkih, del strokovne javnosti izpostavlja izključevanje stroke in zanemarjanje potencialnih negativnih vplivov uporabe konoplje na mladostnike.

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

01.05.2024

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

Teden cepljenja Logar: "Cepimo se, da ostanemo zdravi – ko enkrat zbolimo, je za cepljenje prepozno"

19.04.2024

"V Sloveniji imamo dober program cepljenja z veliko cepivi, na žalost pa ne dosegamo rezultatov, ki bi si jih želeli – da bi se vsi, ki jim je cepivo na voljo, tudi cepili," je pred svetovnim in evropskim tednom cepljenja dejal pediater Denis Baš.

Intervju Nina Gunde-Cimerman: znanstvenica, ki je našla povezavo med solinami, ledeniki in pomivalnim strojem

14.03.2024

Kariera Nine Gunde-Cimerman je polna nenavadnih hipotez in presenetljivih odkritij. Z izredno sposobnostjo povezovanja podatkov, vztrajnostjo in pogumom ji je iz ideje, ki je takrat veljala za nemogočo, uspelo uveljaviti novo znanstveno področje.

Stran 1 od 13
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov