Policija še vedno ne ve, kje je oče
Policija še vedno ne ve, kje je oče "skril" štiriletno hči. Foto: EPA

Očeta so priprli 23. junija zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema mladoletne osebe in zanj odredili enomesečni pripor. Tega je sodišče zdaj podaljšalo za dva meseca.

Kot je znano, oče štiriletne deklice kljub pravnomočni odločbi sodišča ni prepustil v varstvo materi, ki jo je sicer obtožil spolne zlorabe otroka. Deklico je odpeljal na neznano lokacijo, zato velja za pogrešano, policija pa jo vse od marčevske prijave (za zdaj neuspešno) išče. Oče je spolne zlorabe obtožil tudi dedka pogrešane deklice, a je tožilstvo sum zlorabe zavrglo.

Zaradi odločitve ji je bilo slabo
Vzporedno s primerom je v javnosti odmeval tudi zapis državne tožilke Aleksandre Štiblar, ki je pred odhodom na delovno mesto na velenjskem sodišču delala na slovenjgraškem tožilstvu in nekaj časa vodila omenjeni primer. Štiblarjeva je, ko so njeni nekdanji kolegi ovadbo z obtožbami o spolni zlorabi zavrgli, na svoji strani Facebooka namreč zapisala, da ji je zaradi njihove odločitve slabo.

Zvonko Fišer, generalni državni tožilec proti Štiblarjevi zaradi zapisa ne bo ukrepal, so sporočili s tožilstva. "Državna tožilka se zaveda neprimernosti svoje izjave in jo obžaluje," zato ukrepov ne bo, je pojasnila tiskovna predstavnica vrhovnega državnega tožilstva Marjetka Raušl Lesjak.