Na nedeljskem srečanju slovenskega in hrvaškega zunanjega ministra ter slovenskega premierja, naj bi se nekaj premaknilo. Foto: MMC RTV SLO
Na nedeljskem srečanju slovenskega in hrvaškega zunanjega ministra ter slovenskega premierja, naj bi se nekaj premaknilo. Foto: MMC RTV SLO

O podrobnosti dogovarjanja s hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Jandrokovićem Žbogar ni želel govoriti, dejal je le, da je treba dati pogovorom priložnost.

"Zelo malo ljudi je vključenih v te pogovore in edino to nam omogoča, da ti pogovori ostajajo 'tihi'," je razložil zunanji minister in v isti sapi zagotovil še, da slovenska stran ščiti slovenske interese. Ob tem je opozoril, da bo, če bodo dosegli dogovor, to zgolj osnutek. "Za vsak dogovor bomo morali dobiti tudi podporo tako znotraj vlade kot tudi parlamenta," je poudaril.

Na koncu bosta odločali javnost in politika
"V tem trenutku smo v fazi, ko poskušamo razmišljati o rešitvah, ki bi morda bile sprejemljive," je še povedal Žbogar. "Ko bomo prišli do takšne rešitve, da bomo sami presodili, da je lahko sprejemljiva za slovensko stran, jo bomo potem predstavili slovenski javnosti in tudi slovenski politiki, ki bo potem povedala, ali je to to ali to ni to," je še zagotovil minister.

In kdaj bi lahko prišlo do rešitve? Minister je razložil, da delujejo po nekem časovnem načrtu, ki "ni preveč dolg", vendar pa je treba "pustiti pogovorom priložnost".