ATVP ugotavlja, da bi morali lastniki objaviti prevzemno ponudbo. Foto: MMC RTV SLO
ATVP ugotavlja, da bi morali lastniki objaviti prevzemno ponudbo. Foto: MMC RTV SLO

Usklajeno delovanje v Telekomu Slovenije agencija (ATVP) ugotavlja pri državi, Kadu, Sodu, Zavarovalnici Triglav, Luki Koper, NKBM-ju, Skladu za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in Aerodromu Ljubljane.
Država je neposredno lastnica 62,54-odstotnega deleža Telekoma Slovenije, Kad ima v lasti 5,59 odstotka, Sod 4,25, Zavarovalnica Triglav ima v lasti 0,16 odstotka, NKBM 0,23 odstotka, Sklad za financiranje razgradnje Neka pa 0,08 odstotka, je razvidno iz delniške knjige. Deleža Luke Koper in Aerodroma Ljubljana sta zelo majhna, saj se družbi ne uvrščata med prvih 50 največjih posamičnih lastnikov.
Telekom Slovenije je poziv ATVP-ja, da pojasni dejstva in okoliščine, ki so pomembne za odločitev agencije, že prejel. Telekom Slovenije je sicer prav danes predstavil rezultate devetmesečnega poslovanja skupine.
Ob tem je beseda nanesla tudi na morebitno prodajo družbe. V zvezi s tem je predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe dejal, da se uprava s prodajo družbe aktivno ne ukvarja in da tudi ni dobila nobene uradne usmeritve glede prodaje družbe s strani večinskega lastnika.