Delavci še kar čakajo na poplačilo zapadlih obveznosti. Foto: MMC RTV SLO
Delavci še kar čakajo na poplačilo zapadlih obveznosti. Foto: MMC RTV SLO

Delavci v ponedeljek niso dobili izplačil, prav tako pa konfederacije sindikatov Slovenije Pergam, v okviru katere deluje sindikat v Cestnem podjetju Ljubljana (CPL), o morebitnem plačilu ni nihče obvestil, je povedal Jakob Počivavšek.

Direktor CPL-ja Stanko Petrič, ki za pojasnila ni dosegljiv, je v petek zatrjeval, da bo družba Patera, ki je lastnik CPL-ja, vložila napovedanih 15 milijonov evrov, iz česar bodo poplačane obveznosti do delavcev in dobaviteljev.

Obveznosti do delavcev - izplačilo zadnjih treh plač in regresa za lani ter tudi izplačilo odpravnin - po Petričevih besedah skupaj znašajo okoli 2,5 milijona evrov, obveznosti do dobaviteljev, ki jih morajo poravnati takoj, pa okoli devet milijonov evrov.

Časnik Finance sicer navaja ocene neimenovanih poznavalcev, da bi bilo za rešitev podjetja potrebnih vsaj 30 milijonov evrov, in sicer 15 milijonov evrov za banke, 12 milijonov evrov za delavce in del upnikov ter tri milijone evrov za tekoče poslovanje. Šele nato naj bi se bilo mogoče dogovoriti za reprogram posojil, dodajajo. Prejšnji petek je predlog za stečaj CPL-ja poleg petih upnikov vložila še skupina delavcev, sodišče pa je narok za obravnavo predlogov razpisalo za 12. februar.