Podjetje EHM sicer skrbi za blagovno znamko Mura. Ukvarja se z oblikovanjem, krojenjem in prodajo kolekcij in ima trenutno okrog 70 zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO
Podjetje EHM sicer skrbi za blagovno znamko Mura. Ukvarja se z oblikovanjem, krojenjem in prodajo kolekcij in ima trenutno okrog 70 zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO

"Nakup s strani Mure in partnerji je dobra odločitev," je prepričan stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević. "Prodaja se znanje, dodana vrednost, da se lahko trži Murina znamka, da ne ostanejo le na 'loan' poslih," dodaja.

Starman: Za nakup ni trdnih ekonomskih argumentov
Zavezujočo ponudbo za nakup 100-odstotnega deleža družbe EHM je edina oddala družba Mura in partnerji, kljub nasprotovanju dozdajšnjega predsednika uprave Mure in partnerji Bojana Starmana. Starman meni, da za nakup ni dovolj trdnih ekonomskih argumentov. Đorđević pričakuje, da se bodo ta razhajanja rešila v prihodnjih dneh, saj "so plačali varščino, zdaj pa je treba te stvari do konca izpeljati." Hkrati pojasnjuje, da bo kupec v nasprotnem primeru izgubil varščino, ki bo šla v stečajno maso.

Prepričan je, da je lahko podjetje EHM z ustreznim znanjem in začetnim kapitalom znova uspešno. "Nič, kar se prodaja, ni zastonj in vse je treba ustrezno voditi. Za vse je potreben neki denar in neko znanje. Prepričan sem, da se da s pametnimi sredstvi te zadeve pametno vzpostaviti, da začnejo delovati tako, kot bi morale delovati že prej," je povedal.

Mura z nakupom ne prevzema dolgov
Podjetje EHM sicer skrbi za blagovno znamko Mura. Ukvarja se z oblikovanjem, krojenjem in prodajo kolekcij in ima trenutno okrog 70 zaposlenih. Na začetku decembra je v podjetju stekla prisilna poravnava, kar po besedah stečajnega upravitelja ne ovira prodaje, saj naj bi bil stečaj namenjen le temu, da se rešijo dolgov. Dodaja, da družba Mura in partnerji z nakupom EHM-ja teh dolgov ne prevzema.

Z nakupom bo družba Mura in partnerji dobila v posest celotno Murino znanje, kreacije, trženje in blagovne znamke. Đorđević ob tem pojasnjuje, da bo kmalu šla v prodajo tudi družba Mura in partnerji, ki trenutno zaposluje okoli 1.300 ljudi, izklicna cena za vse njeno premoženje na javni dražbi pa naj bi bila 9,6 milijona evrov.