Uprava je zaposlenim v Hitu že poslala obrazce v skladu z veljavno zakonodajo, s katerimi želi ugotoviti materialni položaj zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO
Uprava je zaposlenim v Hitu že poslala obrazce v skladu z veljavno zakonodajo, s katerimi želi ugotoviti materialni položaj zaposlenih. Foto: MMC RTV SLO

SIDS ni podpisal ne aneksov k podjetniški kolektivni pogodbi ne sporazuma o poskusnem razporejanju delovnega časa in s tem "neposredno odklonil sodelovanje pri sanaciji podjetja in zavestno zavrl del nujnih ukrepov, ki bi lahko bili po zaslugi uprave blažji", so po koncu srečanja sporočili iz uprave Hita.

SIDS je po navedbah uprave vztrajal pri podpisu novih aneksov, ki pa so bili za upravo nesprejemljivi. Sindikat naj bi jih upravi poslal ob enih zjutraj in vztrajal pri podpisu zgolj njihovih predlaganih dokumentov, so še sporočili iz novogoriške družbe.

Dva sindikata dogovor že podpisala, SIDS ga je zavrnil
Znano je, da je uprava družbe Hit zaradi krize poslovanja vsem trem sindikatom predlagala socialno naravnan model progresivnega znižanja osnovnih plač, zmanjšanje oz. ukinitev nekaterih nadstandardnih ugodnosti za zaposlene ter nov predlog začasnega razporejanja delovnega časa v igralnicah.

Predlog uprave sta s podpisom aneksov h kolektivni podjetniški pogodbi (gre za progresivno znižanje plač in zmanjšanje bonitet) že 5. maja potrdila dva Hitova sindikata, Sindikat gostinstva in turizma in Vrba. SIDS pa je zdaj dogovor oz. sporazum in s tem sodelovanje z upravo dokončno zavrnil. Po besedah predsednika uprave Hita Draga Podobnika so bila vsa dozdajšnja prizadevanja neuspešna. "SIDS je pogojeval podpis sporazuma s podpisom dogovora o delitvi napitnine. Vendar je mi ne moremo podpisati, ker se SIDS ni dogovoril z drugima dvema sindikatoma," je dejal Podobnik.

Število odpuščenih delavcev bo zdaj višje
Nepodpis dogovora bo po Podobnikovih besedah pomenil večje število odpuščenih, kot bi bilo potrebno sicer. Uprava je zaposlenim v Hitu že poslala obrazce v skladu z veljavno zakonodajo, s katerimi želi ugotoviti materialni položaj zaposlenih.