Stališča uprave in zaposlenih Hita so še vedno zelo oddaljena. Foto: MMC RTV SLO
Stališča uprave in zaposlenih Hita so še vedno zelo oddaljena. Foto: MMC RTV SLO
Stavka v Hitu

Sinidikat igralniških delavcev Slovenije (Sids) tako z zadovoljstvom ugotavlja, da je stavka povsem uspela, poroča Radio Slovenija. Okoli polnoči se je pred Hitovo poslovno stavbo zbrala tudi večja skupina zaposlenih in stavkajočim izrazila podporo.

V družbi medtem opozarjajo, da utegne nadaljevanje stavke ogroziti poslovanje Hita. Predsednik uprave Drago Podobnik je dejal, da so delavcem predlagali zelo veliko in največ, kar Hit v tem trenutku zmore, in dodal, da ga zelo skrbi, ravnanje delavcev pa označil kot neodgovorno.

Uprava ne vidi smisla v nadaljevanju pogajanj
Upravi se tako za zdaj ne zdi smiselno nadaljevati pogajanja s stavkajočimi, hkrati pa ne namerava preklicati odpovedi podjetniške kolektivne pogodbe in sporazuma o delovnem času.

Po besedah predsednika stavkovnega odbora Iztoka Černigoja se bodo z odpovedjo teh dveh aktov stroški dela na letni ravni v letu 2011 znižali za nekaj manj kot osem milijonov evrov. Černigoj pojasnjuje še, da se borijo za vse zaposlene v družbi, razen za tiste, ki so imeli trikrat večjo plačo od 1.740 evrov. Točno ta znesek namreč omenja uprava, ko sindikatu očita, da stavkajo tisti, ki so oktobra imeli tako plačo.

Stavka v Hitu