Istrabenz prodaja delnice, poslovne deleže in nepremičnine. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz prodaja delnice, poslovne deleže in nepremičnine. Foto: MMC RTV SLO

Na prodaj poslovni deleži ...
Med poslovnimi deleži, ki so na prodaj, so 15,23-odstotni poslovni delež v Aerodromu Portorož, 6,04-odstotni delež v Marini Koper in 0,36-odstotni delež v družbi Fiba. Na prodaj sta tudi 60-odstotni delež v družbi Golf Istra in 50-odstotni delež v podjetju IP Obala.

... delnice ...
Na prodaj je tudi 4.000 delnic (10,67 odstotka) razreda A sklada Poteza Innovation and Growth, 2.000 delnic (trije odstotki) razreda A sklada Poteza Adriatic Fund, 339 delnic oz. 0,010-odstotni delež Marlesa, 1.620 delnic oz. 0,015-odstotni delež Nove Ljubljanske banke in 41.338 delnic družbe Novoles lesna industrija iz Straže, kar predstavlja 5,62-odstotni delež vseh izdanih navadnih delnic in 3,85-odstotni delež v osnovnem kapitalu.

... in nepremičnine
Istrabenz prodaja tudi tri parcele v središču Portoroža in osem parcel s pogledom na morje nad Ankaranom. Na prodaj so tudi trije apartmaji v Kranjski Gori in vila z zemljiščem na Bledu.

Za vse nepremičnine so v zemljiški knjigi zaznamovane skupne hipoteke bank upnic in hipoteke. Po prodaji bo Istrabenz poskrbel, da bodo banke izdale in pri notarju deponirale izbrisna dovoljenja.

Prodaja se vse ali nič
Ponudbe za nakup delnic in poslovnih deležev se lahko nanašajo le na odkup celotnega poslovnega deleža posamezne družbe ali celotnega posameznega svežnja delnic.

Istrabenz bo ponudbe sprejemal do vključno 28. junija do 12. ure, ponudniki pa morajo do roka vplačati varščino v višini 10 odstotkov zneska kupnine iz ponudbe, a ne več kot 15 tisoč evrov. Istrabenzove možnosti po prejemu ponudb so, da izbere najugodnejšega ponudnika, nadaljuje pogajanja z več ponudniki ali ne izbere nobenega. Če bo ugodnih ponudnikov več, lahko izvede tudi dražbo.