Na današnjem zasedanju Istrabenzov nadzorni svet po petih urah razprave ni izbral nove uprave. Foto: MMC RTV SLO
Na današnjem zasedanju Istrabenzov nadzorni svet po petih urah razprave ni izbral nove uprave. Foto: MMC RTV SLO
V Istrabenzu izbirajo novo upravo

.

Kdo bo torej vodil koprski holding po izteku Bavčarjeve funkcije, se bodo nadzorniki poskušali dogovoriti v torek. Kandidatov za predsednika ali člana uprave koprske holdinške družbe je pet. V ožji izbor jih je sicer prišlo devet, a sta si dva izmed teh premislila že pred začetkom petkove seje nadzornega sveta. Eden izmed njiju je bil prvi nadzornik v Istrabenzu, Tomaž Toplak. Danes je kandidaturo za vodstveni stolček umaknil tudi Bavčar, ali pa še vedno kandidira za enega izmed članov uprave, pa nadzorniki niso želeli razkriti.

Kdo bo prevzel Bavčarjevo mesto?
Med kandidati za novega predsednika uprave, ki naj bi svoj položaj nastopil v petek, sta Marko Jazbec, ki ga podpirajo banke upnice, in nekdanji predsednik uprave Matjaž Čačovič, ki ga je s tega mesta razrešil ravno Bavčar. Čačovič je po predstavitvi dejal, da je njegov program izviren, obenem pa napovedal nove čase za propadajoči Istrabenz.

Za mesto v upravi se poleg omenjenih dveh zdaj potegujejo še štirje - Goran Brankovič, predsednik uprave Simfonike, Vladimir Brezavšček, sedanji član uprave Bogdan Topič in svetovalec v Istrabenzu za kontroling Rudi Grbec. Neuradno naj bi imela največ možnosti za mesto predsednika uprave prav Topič in nekdanji član uprave Droge Jazbec, za člana uprave pa Grbec in Brankovič.

Banke upnice o zadnjih odločitvah v Istrabenzu
Poleg Istrabenzovega nadzornega sveta se je sešlo tudi 19 bank upnic, ki jim koprski holding skupno dolguje okoli 900 milijonov evrov. Bankam je Igor Bavčar predstavil svoj program finančnega prestrukturiranja družbe, ki ga je v petek podprl tudi nadzorni svet, in po sestanku izrazil upanje, da se bodo z bankami uspeli dogovoriti.

Naj spomnimo: potem ko je Istrabenz 30. marca postal insolventen, je morala uprava v skladu z zakonodajo v enem mesecu nadzornemu svetu družbe predložiti poročilo o ukrepih finančnega prestrukturiranja.

S. Z./T. K./ A.S.

V Istrabenzu izbirajo novo upravo