Po besedah Aleša Kumperščaka bo prihajajoče petletno obdobje za Muro zelo zahtevno. Foto: RTV SLO
Po besedah Aleša Kumperščaka bo prihajajoče petletno obdobje za Muro zelo zahtevno. Foto: RTV SLO
Mura ima novo upravo

Meh je ocenil, da je bil v obdobju njegovega predsedovanja uspešno izpeljan projekt prestrukturiranja, zlasti glede na to, da so bili leta 2002 mnogi prepričani, da Mura ne more preživeti dveh ali treh let. Zdaj pa Muro čaka še pot do položaja uglednega evropskega modnega podjetja, kar ne bi smelo biti pretežko, saj je družba že dokazala, da so v njej nakopičeni znanje, moč in energija, dodaja Meh.

Kot je povedal Kumperščak, pričakuje napornih pet let, saj je Mura po končani finančni konsolidaciji pred obdobjem poslovne konsolidacije. Potrebno bo trdo delo na področju blagovnih znamk in njihovem prodoru na evropski trg, tako zahodni kot vzhodni. Pri tem bodo morali sodelovati vsi, od uprav in zaposlenih do države, je dejal novi predsednik uprave.

39-letni Kumperščak je sicer doma iz Maribora in že več let dela v tekstilni industriji. Nazadnje je bil direktor podjetja Beti moda. Preostali člani nove uprave so Milan Moerec (proizvodna kooperacija), Marinka Glavač (finance in ekonomika) in Cvetka Peršak (delavska direktorica, ki pokriva tudi področje notranje kontrole in družbenega standarda).

V Muri je bilo konec junija zaposlenih 4.032 ljudi, prihodki polletja pa presegajo 25 miilijonov evrov. Poslovni izid prvega polletja je sicer negativen in znaša nekaj več kot milijon evrov, v lanskem prvem polletju pa je bil 1,8 milijona evrov. Število zaposlenih se je v zadnjem letu zmanjšalo za 411.

Mura ima novo upravo