Z domnevno spornimi pogodbami naj bi nastalo okoli milijon evrov škode. Foto: RTV SLO
Z domnevno spornimi pogodbami naj bi nastalo okoli milijon evrov škode. Foto: RTV SLO

Po poročanju Dnevnika se je na razpis za omenjeno mesto prijavilo 27 kandidatov, od katerih so samo štirje ustrezali razpisnim pogojem. Pustatičnik naj bi bil uvrščen v 47. plačni razred, še pred delom v Vzajemni pa je bil zaposlen na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

V UKC-ju Ljubljana informacij niso želeli potrditi, neuradno pa naj bi generalni direktor zavoda Simon Vrhunec že podpisal sklep o izboru Pustatičnika za to delovno mesto. Zaradi suma oškodovanja Vzajemne so konec januarja kriminalisti v okviru predkazenskega postopka opravili več hišnih preiskav, neuradno tudi pri Pustatičniku, kar je ta zanikal.
Policisti "na obisku" pri nekdanjih članih uprave
Policisti so konec januarja potrdili, da policija vodi predkazenski postopek zoper več oseb. "Predkazenski postopek je bil uveden zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete na škodo zavarovalnice Vzajemne," so navedli. Mediji so tedaj poročali, da naj bi hišne preiskave med drugim opravili pri nekdanjih članih uprave Vzajemne Francu Henigmanu in Davorju Hvali. Omenjeni naj bi Vzajemno oškodovali za več kot milijon evrov.