Število zaposlenih se je od leta 2004, ko je za SCT delalo še 2.500 ljudi,  vztrajno zniževalo in leta 2009 padlo pod 1000. Pred začetkom stečaja je bilo zaposlenih le še okoli 740 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
Število zaposlenih se je od leta 2004, ko je za SCT delalo še 2.500 ljudi, vztrajno zniževalo in leta 2009 padlo pod 1000. Pred začetkom stečaja je bilo zaposlenih le še okoli 740 ljudi. Foto: MMC RTV SLO
750 delavcev SCT-ja na cesti

Delavci, ki plačila za svoje delo niso dobili že več mesecev, bodo iz jamstvenega sklada prejeli štiri minimalne plače in pol. SCT večini delavcev poleg plač za več mesecev ni plačeval niti vseh prispevkov.

Sindikat v podjetju je že pred dnevi opozarjal, da se lahko delavci po stečaju zanašajo le poplačilo dela plač iz jamstvenega sklada, del neizplačanega denarja pa bodo zapadel v status navadnih terjatev iz stečajne mase.

Kot je znano, je po odločitvi upravnega odbora družbe, da umakne predlog prisilne poravnave, ta postopek ljubljansko okrožno sodišče ustavilo in začelo stečajni postopek. Za stečajnega upravitelja je sodišče imenovalo Leona Benigarja Tošiča.

Upnikom, ki so terjatve pravočasno prijavili v postopku prisilne poravnave, terjatev v stečaju ni treba spet prijavljati. Te terjatve se bodo povečale za zamudne obresti za čas od dneva začetka postopka prisilne poravnave do dneva začetka stečajnega postopka.

750 delavcev SCT-ja na cesti