Kandidata za predsednika uprave naj bi bila po neuradnih podatkih Robert Ferko in Robert Bratuša. Foto: MMC RTV SLO
Kandidata za predsednika uprave naj bi bila po neuradnih podatkih Robert Ferko in Robert Bratuša. Foto: MMC RTV SLO
Skimar še ni izbral predsednika uprave

Nadzorniki so tako pooblastili predsednika nadzornega sveta Stojana Nikolića, da opravi pogajanja s preostalimi tremi kandidati za predsednika uprave. Nikolić imen ni želel komentirati, ker bi bilo po njegovih besedah to nehigiensko, po neuradnih informacijah pa naj bi bila med kandidati Robert Ferko iz Delte holdinga in Robert Bratuša, direktor Brant holdinga. Vsi kandidati so za funkcijo zainteresirani, vprašanje pa je, ali bodo privolili v pogoje, ki jih Skimar lahko ponudi, je pojasnil Nikolić, ki mora preveriti še smernice vlade o kompenzacijah oziroma plačah in njihovo veljavnost za Skimar, kar bo tudi ena od pomembnejših točk pogovorov.

Prvi med nadzorniki je zagotovil, da bo do 31. januarja, ko začne veljati odstopna izjava v. d. predsednika uprave Ivana Štrlekarja, predsednik uprave imenovan. Da bo res tako, upa tudi predsednik Skimarjevega sindikata Dušan Ferjan, ki ob tem opozarja, da je vsak dan brez novega vodstva za Elan izgubljen, zato bodo vztrajali s pritiski tudi na nadzorni svet, da se čim prej odloči in potrdi nekoga in bo uprava sestavljena.

Nadzorniki tudi o pravnem svetovanju
Nadzorniki so razpravljali tudi o pogodbah za pravno svetovanje, odvetnika Daniel Planinšec in Rajko Vrečar pa sta podala poročilo o pravnem delu, ki poteka. Nadzornike je po besedah Planinšca zanimalo resno pravno delo, katere stvari potekajo in 90 odprtih pravd, ne ukvarjajo pa se z računi. Nikolić je pojasnil, da Skimar zaradi likvidnostnih težav odvetnikom dolguje plačilo še nekaterih računov za november, december in januar, če računi ne bodo poravnani, pa odvetniški pisarni lahko sprožita izvršbo.

Člani nadzornega sveta so se seznanili tudi z načrtom dela za letos. Tako naj bi proizvodnja Elana Marine v celoti stekla 2. februarja, v ponedeljek pa naj bi se začela osnovna proizvodnja. Preostali delavci naj bi delo začeli v nekaj tednih. Trenutno jih je namreč prisilno doma od 160 do 200.

A. M.

Skimar še ni izbral predsednika uprave