Predmet preiskave ni poslovanje družbe, so za MMC povedali na PU-ju Ljubljana. Foto: MMC RTVSLO
Predmet preiskave ni poslovanje družbe, so za MMC povedali na PU-ju Ljubljana. Foto: MMC RTVSLO
Kriminalisti so opravili hišno preiskavo tudi pri Marku Jakliču, nekdanjem prvem možu Vzajemne in zdajšnjem direktorju Lekarne Ljubljana. Foto: RTV SLO
Kako uspešne bodo kriminalistične akcije?
Kriminalisti na Mobitelu
Preiskava tudi pri Jakliču

Na PU-ju Ljubljana so za MMC potrdili, da so kriminalisti obiskali Mobitel in da v njem poteka preiskava, vendar pa predmet preiskave ni sama gospodarska družba oz. njeno poslovanje, podobno so sporočili tudi iz največjega slovenskega mobilnega operaterja.

Po neuradnih informacijah naj bi preiskovali prvega moža družbe Klavdija Godniča, poleg tega pa naj bi opravili tudi hišno preiskavo pri njem doma in ga pridržali. Iz njegove pisarne naj ne bi po dveh urah preiskave odnesli nič.

Preiskava naj bi bila povezana z njegovimi prejšnjimi posli. Med letoma 2000 in 2006 je namreč vodil podjetje S&T Hermes Plus, ki se ukvarja z vgradnjo informacijske tehnologije v vojaški in avtomobilski industriji ter javni upravi.

Po poročanju TV Slovenija naj bi sporen posel opravil leta 2006 z Markom Jakličem, takrat prvim možem Vzajemne, danes pa direktorjem Lekarn Ljubljana. Posel naj bi bil sklenjen mimo razpisa in bil preplačan, nekaj sto tisoč evrov, kolikor je posel znašal, pa naj bi nakazali na račun hrvaške podružnične družbe S&T, ki naj bi jo vodil prav Jaklič.

V Ljubljani poteka več preiskav
Hišna preiskava je danes tako potekala tudi pri Jakliču. Na PU-ju Ljubljana niso dajali informacij, a naj bi preiskavo nadaljevali v petek. Potrdili so le, da preiskujejo sum gospodarskega kriminala, ki ga preganjajo po uradni dolžnosti, na Vzajemni pa do zdaj niso bili.

V Lekarni Ljubljana informacij o morebitni preiskavi njihovega direktorja niso želeli komentirati. Po besedah Vinka Stojnška s PU-ja Ljubljana "so kriminalisti na območju Policijske uprave Ljubljana opravljali v predkazenskem postopku določena preiskovalna dejanja (hišne preiskave, zasegi predmetov ...) v skladu z določili zakona o kazenskem postopku zaradi suma storjenih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete".

A. K. K./S. Z.

Kako uspešne bodo kriminalistične akcije?
Kriminalisti na Mobitelu
Preiskava tudi pri Jakliču