Na klavzuri SD-ja je beseda tekla tudi o gospodarskih temah - med drugim o dogajanju v Muri in SŽ-ju. Foto: MMC RTV SLO
Na klavzuri SD-ja je beseda tekla tudi o gospodarskih temah - med drugim o dogajanju v Muri in SŽ-ju. Foto: MMC RTV SLO

Borut Pahor je zatrdil, da se vlada zavzema za uspešno reševanje težav Mure in da ni imuna za stiske ljudi. Prav zato njene aktivnosti glede reševanja murskosoboškega podjetja tečejo še naprej, čeprav se državi večmilijonska podpora Muri ni zdela smiselna. Prepričan je, da se je prav zaradi vlade "končno zganila uprava Mure in njeni lastniki, kar smo do zdaj pogrešali, in to je dobro". Odločitev vlade je bila po njegovih besedah pravilna, čeprav v Prekmurju ni bila dobro sprejeta.

Več o dogajanju na klavzuri SD-ja:
SD proti rekonstrukciji vlade, a za razvojno partnerstvo


Pahor: SŽ mora voditi sposobna oseba

Premier je na Rogli spregovoril tudi o odstopu direktorja Slovenskih železnic Matica Tasiča, ki je funkcijo predsednika uprave zapustil potem, ko se ni želel odpovedati županovanju Prevaljam. Pahor je napovedal, da bo nadzorni svet SŽ-ja z javnim razpisom poiskal novega prvega moža SŽ-ja. Ker se je vlada odločila za posodobitev železniške infrastrukture, bo moral SŽ voditi nekdo, ki bo kos tem nalogam, je opozoril.

Minister za promet Patrick Vlačič je ob tej priložnosti pojasnil, da še vedno zaupa nadzornikom SŽ-ja. Ti so namreč Tasiču ob prihodu v podjetje omogočili čas, da se odloči, kaj bo počel.