Festival vizualnih komunikacij Magdalena se je na razpisu odlično odrezal. Foto: MMC RTV SLO
Festival vizualnih komunikacij Magdalena se je na razpisu odlično odrezal. Foto: MMC RTV SLO
Carmina Slovenica: Na juriš in the mood!
Karmina Šilec, ki nas je že večkrat presenetila z odličnimi odrskimi projekti, ki vključujejo zborovsko petje, je razpisno komisijo prepričala s projektom Urban Tribe. Foto: Carmina Slovenica

Predloge za programske prispevke k programu projekta Evropska prestolnica kulture 2012 je obravnaval začasni sekretariat EPK-ja oziroma programska komisija, v kateri so sedeli Zoran Medved, Mario Berdič, David Braun, Simona Vidmar, Urška Čop Šmajgert in Danijel Sajko. Največji del od 300.000 evrov, kolikor jih je bilo dodeljenih za ta razpis, je dobilo Društvo preoblikovanja komunikacij za letošnji festival DokMa. Društvo je dobilo 20.000 evrov oziroma maksimalno mogočo vsoto, z dodeljenimi 19.000 evri pa mu sledi Društvo za vizualne komunikacije za organizacijo festivala Magdalena.

Najbolje ocenjeni projekti
Med najbolje ocenjenimi projekti so še Urban tribe Karmine Šilec, Choregie Studio Carmine Slovenice, festival Magdalena, Nagib KD Plesne izbe, Jambor Evrope Gledališča Ane Monro, mednarodno zborovsko tekmovanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti ter Evropski dan judovske kulture Sinagoge Maribor. Najmanjša mogoča vsota, ki so jo dodelili pozitivno ocenjenemu projektu, je 300 evrov.

Kot je povedala sekretarka začasnega sekretariata EPK 2012 Martina Kositer, bodo prijavitelji projektov izplačila verjetno prejeli še v letošnjem letu. Tako si vsaj želijo v začasnem sekretariatu, ki se je tudi zaradi možnosti hitrejšega izplačila sredstev odločil za krajše razpisne roke.