Koncert v Gallusovi dvorani z začetkom ob 19.30 bo prvi Cankarjev torek v živo za občinstvo od lanskega oktobra, so sporočili iz Cankarjevega doma (CD).

Krasna klavirja v najboljšem akustičnem okolju ...
"Že skoraj cela večnost je minila, odkar sta se skupaj predstavila na koncertu dveh klavirjev v Mali galeriji CD, tokrat pa poleg skupnega igranja ponujata tudi solistični program. In kaj vse sta napravila med tem? Celo goro sijajnih projektov, za katere sta osvojila prestižna priznanja, nastopala doma in v tujini ter še izdajala albume, ki bi jih lahko vsakodnevno poslušali. In če jih še niste, je zdaj prava priložnost za obisk koncerta v živo, še posebej ker bosta igrala na krasna klavirja v najboljšem akustičnem okolju," so o koncertu zapisali v CD-ju.

Duo prejemnikov nagrade Prešernovega sklada
Gorišek in Lazar v klavirskem duu ustvarjata že več kot desetletje. Gorišek velja za enega vodilnih pianistov sodobne klavirske literature, Lazar pa za enega najbolj vsestranskih glasbenikov, saj je skladatelj, pianist, čembalist, saksofonist in džezovski glasbenik. Oba sta prejemnika nagrade Prešernovega sklada. Njuna glasba je zmes sodobne komorne glasbe, improvizacije in džeza. Za duo jo večinoma ustvarja Lazar.

Bojan Gorišek je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu Acija Bertonclja in se izpopolnjeval v Kölnu. Njegov koncertni repertoar sestavljajo predvsem dela skladateljev 20. in 21. stoletja, poleg tega je krstil več novitet slovenskih skladateljev. Milko Lazar je študiral klavir in saksofon na Visoki šoli za glasbo v Gradcu. Redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija, deluje pa tudi kot dirigent in skladatelj za različne komorne zasedbe in orkestre ter kot interpret baročne glasbe na čembalu.