Foto:
Foto:

Na Magdaleni bodo predstavili 583 del mladih ustvarjalcev iz 13 držav. Ti so ustvarjali na temo festivala - Novi drzni časi, najboljšim pa bo nagrade podelila mednarodna žirija. Med sodelujočimi na festivalu so prvič tudi mladi oblikovalci iz Švice, Bolgarije, Madžarske in Irana.

Osrednje prizorišče festivala je v Narodnem domu in Multimedijskem centru Kibla, večerna in spremljevalna dogajanja pa v Kulturnem centru Pekarna in na nekaterih razstaviščih v Mariboru. Organizatorji so pripravili tudi več delavnic in spremljevalni program.

Tudi posebni razstavi
V okviru festivala bosta poleg razstavljenih festivalskih del in razstave The Designers Republic, ki jo organizira Umetnostna galerija Maribor, na ogled še dve razstavi, in sicer Design Cares, razstava Društva grafičnih oblikovalcev iz Kanade, ter 01_02_03_HDD awarded, razstava nagrajencev letnih razstav Združenja hrvaških oblikovalcev.

Nagrade festivala
Na festivalu bodo najboljšim udeležencem za njihova dela podelili različne nagrade. Ena izmed teh bo nagrada občinstva, mednarodna žirija pa bo podelila glavne nagrade festivala (prejmejo jih tri najboljša dela festivala v celoti), zlate modrce (nagrade za najboljša dela v posameznih kategorijah), srebrne modrce (nagrade za druga najboljša dela v posameznih kategorijah), nagrade za dela, ki se bodo uvrstila v ožji izbor, in posebno nagrado za umetnost v oglaševanju.

Mednarodna žirija
Žirijo, ki bo odločala o dobitnikih festivalskih nagrad, sestavljajo David Berman (višji svetovalec za informacijsko arhitekturo in komunikacijske strategije, Kanada), Bojan Hadžihalilović (direktor oblikovanja pri Studiu Fabrika, Bosna in Hercegovina), Sam Tootal (partner v podjetju Samuel Christopher, Velika Britanija), Jasna Andrić (oblikovalka, Slovenija), Tarek Atrissi (grafični in interaktivni oblikovalec podjetja Tarek Atrissi Design, Nizozemska) in Jacek Dyga (višji direktor oblikovanja pri podjetju Corporate Profiles DDB, Poljska)

Program lahko najdete na spletni strani festivala.