Foto:
Foto:
Tanja Baronik je v zadnjih sezonah nanizala vrsto odličnih baletnih interpretacij.

Godičeva se je izkazala z dolgoletnim delom v lutkovni umetnosti, s čimer je pripomogla k razvoju te pogosto zapostavljene gledališke zvrsti, za katero velja zmotno prepričanje, da je namenjena le zabavi otrok.

Glazerjeve listine v rokah ...
Dobitniki Glazerjevih listin pa so balerina Tanja Baronik, ki se je izkazala z vlogo Očalarke v baletu Lacrimas ter z vlogo Marine v baletu Grk Zorba, pisatelj Zdenko Kodrič za vrhunski literarni opus in soustvarjanje mariborske kulture ter likovni ustvarjalec Samuel Grajfonar, ki se lahko pohvali zanimivim grafičnim opusom.

Nagrade mesta Maribor
Nagrade, poimenovane po pesniku Janku Glazerju, so priznanja, ki jih MO Maribor od leta 1987 podeljuje za posebne dosežke v kulturi. Glazerjevi nagrajenci prejmejo poleg priznanja tudi finančno nagrado, in sicer gre v roke dobitnika Glazerjeve listine 75 odstotkov zneska Prešernove nagrade, Glazerjeva listina pa velja tretjino tega zneska.

Posebna zahteva, ki jo morajo izpolnjevati kandidati za Glazerjeve nagrade je, da njihovo kulturno delovanje prispeva k razvoju kulture mariborskega področja in k njemu uveljavljanju v Sloveniji in tudi prek njenih meja.

Slovesna podelitev Glazerjevih nagrad bo 21. marca v Slovenskem narodnem gledališču Maribor.