Mitja Čander, pisatelj in urednik Študentske založbe, je postal programski direktor javnega zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Foto:
Mitja Čander, pisatelj in urednik Študentske založbe, je postal programski direktor javnega zavoda Maribor 2012 - Evropska prestolnica kulture. Foto:
Za predsednika programskega sveta pa je bil izbran režiser Tomaž Pandur. Foto: MMC RTV SLO

Čander bo vodenje uradno prevzel v petek, takrat pa bo položaj poslovne direktorice prevzela tudi Helena Hvalec. Po seji sveta zavoda, ki ga vodi Jože Školč, so iz zavoda Maribor 2012 sporočili, da so na današnji tretji seji sprejeli še predlog meril ter metodologije za izbor programov in projektov EPK-ja. Podrobnosti in program dela bo vodstvo zavoda predstavilo na četrtkovi novinarski konferenci, na kateri bo sodelovalo tudi imenovano vodstvo.

Na razpis za poslovno direktorico je prispela samo ena vloga, na razpis za programskega direktorja pa štiri. Razpisna komisija, v kateri so bili predstavnik Mestne občine Maribor ter člana programskega sveta in sveta zavoda, je tako za programskega direktorja predlagala Čandra, za njegovo dokončno imenovanje pa je moral svet zavoda pridobiti še soglasje ministrstva za kulturo in programskega sveta.

Vedno več direktorjev
Mariborski župan Franc Kangler je marca letos imenoval začasno vodstvo javnega zavoda in na njegovo čelo kot vršilca dolžnosti generalnega direktorja imenoval Vladimirja Rukavino, za začasnega programskega direktorja Aleša Novaka, za poslovno direktorico pa Hvalčevo. Na junijski konstitutivni seji so za predsednika sveta zavoda izbrali Jožefa Školča, za predsednika programskega sveta pa je bil izbran režiser Tomaž Pandur.

Razpis za mesto tretjega člana tričlanske uprave zavoda Maribor 2012 - EPK, to je generalnega direktorja zavoda, mora v skladu s statutom objaviti mestna občina Maribor. Generalnega direktorja namreč imenuje ustanovitelj zavoda oziroma mariborski mestni svet.