Bosta mladi arhitektki kdaj tako slavni kot britanski arhitekt Norman Foster? Foto: RTV SLO
Bosta mladi arhitektki kdaj tako slavni kot britanski arhitekt Norman Foster? Foto: RTV SLO

Veliko nagrado v kategoriji realizirane javne stavbe je arhitektkama prinesel načrt za občinsko stavbo v Gorišnici. V zgradbo sta Klenovšek Musilova in Pocajtova umestili večnamensko dvorano s pomožnimi prostori ter dva lokala, v prvem in drugem nadstropju pa se nahajajo občinski prostori.

Mlada arhitektura Sovjetske zveze
Natečaj Leonardo 2005, ki naj bi nagradil najboljše arhitekturne rešitve mladih arhitektov, je ob 70. obletnici svoje ustanovitve razpisala beloruska zveza arhitektov. Na razpis se je s 120 deli odzvalo približno 80 arhitektov; večina jih prihaja z območja nekdanje Sovjetske zveze.

Po poročanju Večera so se obetavni arhitekti za nagrade lahko potegovali v dveh kategorijah, in sicer v kategoriji realiziranih projektov in v kategoriji objektov v projektni obliki. Vsaka od kategorij se je naprej delila v deset podkategorij: urbanizem, rekonstrukcija, notranja oprema, stanovanjska gradnja, individualna gradnja, javne zgradbe, socialne in šolske zgradbe, skulpture, konstrukcijski objekti in komuinalne zgradbe. V okviru vsake kategorije so podelili veliko nagrado, zmagovalci v posameznih podkategorijah pa so prejeli nagrado.