V prihodnjih dneh se bodo na različnih lokacijah zvrstili še drugi dogodki – uživati bo mogoče ob glasbi, gledališču, filmu in literaturi.

Nina Strnad. Foto: RTV SLO/Željko Stevanić
Nina Strnad. Foto: RTV SLO/Željko Stevanić

V ponedeljek bo v Galeriji Božidar Jakac nastopil Zijah Sokolović z monokomedijo Lijevo, desno, glumac. V torek bo na vrsti filmski večer – in sicer bodo predvajali film Poslednji heroj v režiji Žige Virca.

V četrtek bo v Galeriji Božidar Jakac potekala okrogla miza o dobrih praksah decentralizirane kulture. Na odru festivala pričakujejo ta večer slovensko-hrvaški dvojec freekind., ki ga sestavljata hrvaška pianistka in vokalistka Sara Ester Gredelj ter slovenska bobnarka Nina Korošak Serčič.

Uvodni del petkovega glasbenega programa bo na otoku v znamenju Dubzille & Klemna Klemna in srbske kantavtorice Ane Đurić, bolj znana pod umetniškim imenom Konstrakta. Večer pa bo nato zaključila slovenska skupina Kokosy. Ogledati si bo mogoče tudi gostujočo predstavo Pod kontrolo v izvedbi Luke Piletiča, ki je nastala v koprodukciji Via negativa in Moment Maribor.

Festival se bo sklenil čez teden dni – prihodnjo soboto bodo za konec dopoldne na vrtu nekdanje Bučarjeve restavracije v sklopu literarnega zajtrka gostili pisatelja Draga Jančarja, nato pa zvečer v galeriji še hrvaškega režiserja in koreografa Matijo Ferlina s solo predstavo Staging a Play: Antigona v produkciji zavoda Emanat. Večerni koncertni del bo na prizorišču na otoku odprla skupina Zoster iz Bosne in Hercegovine, za zaključek pa bo poskrbel belgijski Gnome.

Staging a Play: Antigona. Foto: Gibanica/Nada Žgank
Staging a Play: Antigona. Foto: Gibanica/Nada Žgank

Za glasbeno-koncertno dogajanje petkovega in sobotnega večera je treba kupiti vstopnico, ostali dogodki so brezplačni.

Festival kulture Kostanjevica 2024