Mesto mladih Novo Gorico za nekaj dni preobrazi v mesto mlade generacije. Foto: Mesto mladih
Mesto mladih Novo Gorico za nekaj dni preobrazi v mesto mlade generacije. Foto: Mesto mladih
Reggae gosti iz BiH.
Zvrstile so bodo različne delavnice.

Mesto mladih je največji projekt Kluba goriških študentov, ki v obmejno mesto privabi številne ustvarjalce predvsem s področja popularne kulture. Organizatorji v okviru letošnjega programa - v celoti ga objavljamo na koncu novice - izpostavljajo predvsem koncerte ostrih rockerjev Psycho-Path, pankerskih legend iz Istre Kud idijotov, reggae zasedbe iz Bosne Dubioza kolektiv in atraktivnih domačih tolkalcev The Stroj.

Odprti duh mladinske kulture
Po besedah predsednika Kluba goriških študentov naj bi prireditev simbolizirala odprtost mladih in njihovo pripravljenost na sodelovanje z vrstniki iz tujine kot tudi njihovo željo po izražanju lastnih idej in svobodnem ustvarjanju, tudi če jih mati narava ni obdarila z očitnim talentom za umetniško ustvarjanje.

V duhu nepriznavanja preprek državnih meja so organizatorji k sodelovanju na prireditvi povabili glasbenike tudi iz sosednje Italije. Na zaključnem večeru se bodo tako za Guštijem in Polono zvrstili tudi italijanski rockerji, ki jih večkrat zanese tudi v vode ska glasbe, slišijo pa na ime Meganoidi.

Naredimo sami
Praznih rok ne bodo ostali niti nadobudni ljubiteljski umetniki. Mesto mladih bo namreč ponudilo likovne, kiparske, glasbene in druge delavnice. Zapostavljena ne bo niti pisana beseda. Že prvi večer bosta v Novo Gorico prispela včasih precej provokativna pisca Miha Mazzini in Vesna Milek, ki bosta na Literarnem večeru zagotovo navrgla kakšno zanimivo misel.