Foto:
Foto:
Nagrade bodo podelili v Slovenski filharmoniji.

Zlato plaketo JSKD za leto 2004 za življenjsko delo na področju ljubiteljskih kulturnih dejavnosti, zlasti godbeništva je prejel Ervin Hartman. Podelili pa so tudi srebrne plakete JSKD, ki so jih dobili Branka Bezeljak Glazer, Peter Kuhar, Koni Steinbacher, Rudi Šimac in Katoliško prosvetno društvo Šmihel.

Priznanje za življenjsko delo
Ervin Hartman (1943) je eden ustanoviteljev Združenja pihalnih orkestrov Slovenije, ki je povezuje 140 godbenih sestavov v Sloveniji in zamejstvu. Dejavno je skrbel za dvig kakovosti godbeništva v Sloveniji in bil dva mandata tudi podpredsednik Mednarodne zveze pihalnih orkestrov CISM. Med drugim je pripomogel k ustanovitvi in razvoju mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v Velenju, ob ljubiteljskem delu na področju godbeništva pa se je razvoja lotil tudi na poklicni osnovi in ustanovil lastno založbo.

Srebrna priznanja JSKD-ja
Branka Bezeljak Glazer prejme priznanje za izjemen prispevek na področju gledaliških dejavnosti, Peter Kuhar za izjemen prispevek na področju literarnih dejavnosti in medijev, Koni Steinbacher za izjemen prispevek na področju filmske dejavnosti in filmske vzgoje, Rudi Šimac za izjemen prispevek na področju zborovske dejavnosti, Katoliško prosvetno društvo Šmihel pa za dolgoletno in uspešno delovanje društva.

Ob podelitvi tudi koncert
Na podelitvi nagrad je nastopila tudi Delavska godba Trbovlje, ki se je predstavila z izbranimi skladbami slovenskih del. Godba, ki jo vodi dirigent Alojz Zupan, je na lanskem 23. tekmovanju slovenskih pihalnih orkestrov v najvišji kategoriji (koncertni program) osvojila prvo mesto.