Foto:
Foto:
Davide Grassi se loteva političnih vprašanj.

Grassi je svoj video ustvaril že leta 2001. Pri tem projektu je tesno sodeloval z umetnikom Ronom Atheyjem iz Los Angelesa, svoj prispevek pa so dodali tudi člani slovenskega glasbenega kolektiva Bast. Grassijevo delo bo v novozelandskem glavnem mestu predvajano v dvorani The Odeon, ki je namenjena eksperimentalni glasbi, filmu in performansu. Poleg Grassijevega videa bodo predstavljene tudi stvaritve Cyrila Kuhna, Franka B, Societas Raffaello Sanzio in Paula Amlehna.

Grassi in Štromajer obravnavata politiko znanosti
Grassi pa se, tokrat v tandemu s priznanim spletnim umetnikom Igorjem Štromajerjem, predstavlja tudi na drugem koncu sveta. Par namreč sodeluje na razstavi v brazilskem Sao Paulu. Tudi ta projekt je zaznamovalo sodelovanje s skupino Bast. Na razstavi, katere tema so Tehnološka razhajanja, umetnika sodelujeta z videom Problem/ProNews. Preko obravnavanja te tematike, naj bi umetniki problematizirali naraščajoči občutek nezadovoljstva, ki ga ljudje občutijo zaradi opravičevanja in zagovarjanja tehnologije.

Grassi piše brazilskemu predsedniku
Slovenca sicer sodelujeta v sekciji Umetnost in tehnologija: kako politizirati debato?. S to temo se je Grassi ukvarjal prek cikla predavanj. Ta so pod organizacijskim vodstvom Italauba, Kulturnega laboratorija interaktivnih medijev, potekala ob odprtju razstave. Grassi je v okviru tega svojega udejstvovanja prevzel vlogo predsednika Borze problemov in brazilskemu predsedniku izročil listino o občutljivem področju genetskega inženiringa. Ta problematika velja namreč za zelo aktualno in sporno temo, kjer se krešejo mnenja zagovornikov znanosti in tistih, ki so predani tradicionalnim vrednotam.

ŠKUC pa v Berlinu
Galerija ŠKUC pa se bo letos znova predstavila na mednarodnem sejmu za sodobno umetnost Art Forum Berlin, ki poteka med 18. in 22. septembrom. Berlinski forum je posvečen izključno sodobni umetnosti. Ker privabi množico umetnikov in teoretikov s celega sveta je prireditev tudi pomembna valilnica novih idej in smeri v sodobni umetnosti. Ljubljanska ustanova se tokrat predstavlja z mednarodno ekipo v zasedbi: Žiga Kariž, Marko Peljhan, Carina Randlov, son:DA, Sisley Xhafa.