Zvokovne in mrežne transmisije Radia Tesla in zgodbe o otroku svetlobe prinašajo v prostor domišljije glasbene sanje tega velikega misleca in vedeža. Foto: Radio ARS
Zvokovne in mrežne transmisije Radia Tesla in zgodbe o otroku svetlobe prinašajo v prostor domišljije glasbene sanje tega velikega misleca in vedeža. Foto: Radio ARS
false
Odrsko-zvočni performans Radio Tesla in zgodbo o otroku svetlobe podpisuje Igor Likar. Foto: Ivan Merljak

Performans, ki ga kot scenarist režiser in redaktor podpisuje Igor Likar, pripoveduje o velikem izumitelju, iskalcu in vedežu. Slutenjski mag, bi ga lahko še opisali, ki je verjel v prenos in neuničljivost energije, v prenos misli, besed, slik, podob, zvokov prek valov. Nikola Tesla je bil mož, ki je verjel v novo misel, ki lahko potuje in ki ji danes pravimo splet. Tesla je oče našega skupnega "spomina na prihodnost".

Dogodek Radio Tesla in zgodba o otroku je na neki način sestavljen iz dveh delov. Uvod v dogodek se je zgodil na Pisateljskem odru ob 19.30, sama odrska izvedba pa je sledila ob 20.00 v Klubu CD-ja. V neposrednem prenosu ste ga lahko spremljali tudi na valovih 3. programa Radia Slovenija (ARS) in na MMC-ju.

Z obiskovalci dogodka so v prostoru domišljije s pomočjo zvokovnih in mrežnih transmisij glasbeniki Miha Ciglar, Gregor Pirš, Darja Hlavka Godina, Peter Jevšnikar et consortes, ki izvajajo glasbene sanje in zvočne podlage za priklicane zvoke. V vlogah dvojnikov Nikole Tesle sodelujejo Branko Grubar, Igor Velše, Miha Zor in Jure Longyka. Vodnik v predstavitvi Tesle v uvodnem dogodku je Črt Letnar, v posnetku pa nastopata Nataša Barbara Gračner in Vesna Jevnikar. Prevod podpisuje Štefan Kutoš, kostumografijo Jerneja Jambrek Varga, tonsko ekipo Produkcije RA SLO vodi Matjaž Miklič, izvršno glasbeno redakcijo Darja Hlavka Godina.