Festival se je sklenil konec preteklega tedna, filmi iz tekmovalnega in programa Raznolikost/toleranca pa bodo do 20. novembra na ogled na Facebookovi strani festivala.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

V mednarodni žiriji so sedeli pedagoginja Martina Žličar, filmska producentka Mojca Pernat in programski vodja festivala Madrese Mohammad Reza Cheshomi. Nagrade so podelili še v kategorijah mini int, mini in midi slo, midi int, maxi slo in maxi int.

V novem sklopu Raznolikost/toleranca je dva zmagovalca izbiralo občinstvo, sestavljeno iz šolskih otrok: v kategoriji otrok do 13. leta starosti je nagrado podelilo filmu Različnost rešuje Brune in Ivorja Benčića s FKVK Zaprešić, v kategoriji nad 13 let pa filmu Brezbarvni Afganistanca Abdula Hamida Mandgarja.

Letos je na festival, ki predstavlja filmsko produkcijo otrok in mladih z vsega sveta, prispelo 733 filmov iz 73 držav. Strokovna žirija jih je za tekmovalni program izbrala 80. Letošnja tema je bila raznolikost in strpnost.

Festival Enimation nastaja v produkciji Društva za razvoj filmske kulture s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javnega sklada za kulturne dejavnosti, Fundacije Sonda in Narodnega doma Maribor.