Na plakatih se pojavljajo velika igralska imena iz zlate dobe Hollywooda, kot so James Cagney, Jean Harlow, Douglas Fairbanks Jr. in Barbara Stanwyck, skupaj pa naj bi po poročanju AP-ja na dražbi zanje iztržili najmanj 250.000 dolarjev (189.000 evrov).

Uresničenje sanj za zbiratelje
Plakate, ki so bili zlepljeni skupaj z lepilom za tapete, so našli na podstrešju hiše v Pensilvaniji, anonimni kupec pa jih je na lokalni dražbi kupil za 30.000 dolarjev (22.700 evrov). Srečnik z dobrim nosom za kupčijo je nato plakate za nadaljnjo prodajo izročil dražbeni hiši Heritage Auctions v Teksasu, kjer so jih več tednov ločevali s pomočjo pare, jih nato delno restavrirali in podložili s platnom. "Ko smo jih začeli luščiti narazen, smo ugotovili, da gre za enega največjih zakladov iz čudovitega obdobja tiskanja plakatov," je povedal Grey Smith iz dražbene hiše Heritage Auctions, ki bo dragocene spominke iz zgodnjega obdobja Hollywooda prodala 23. marca.

Med plakati so tudi izredno redki izvirni plakati za filme iz leta 1931, kot so Državni sovražnik (Public Enemy), Mali Cezar (Little Caesar), Cimarron in The Front Page. Največjo vsoto pa naj bi na dražbi prinesel že omenjeni poster kultnega filma Drakula z Belo Lugošijem, saj so enak poster v lasti igralca Nicholasa Cagea leta 2009 prodali za 310.000 dolarjev (234.500 evrov). Po besedah Boba Kinga, urednika revije Classic Images, ki pokriva področja filma in televizije izpred leta 1960, je takšna najdba plakatov kot uresničenje sanj: "Ko se zgodi kaj takega, je to velika stvar, saj nikoli ne veš, ali se bo ponovilo. Bodo še kdaj našli kakšen tak plakat? Mogoče ne."