Allen si je ogledal Pariz, a se spet odločil za London. Foto: Reuters
Allen si je ogledal Pariz, a se spet odločil za London. Foto: Reuters
Scarlett Johansson
Scarlett igra v zadnjih dveh Woodyjevih filmih. Foto: EPA
Woody Allen je nekoč za svoje filme izbiral Manhattan, zdaj pa ga je zamenjal z Londonom. Foto: RTV SLO

70-letni filmar bo tako svoj najnovejši film spet posnel v Londonu, kjer je snemal tudi svoja dva zadnja filma, Zadnji udarec in Scoop. Režiser je pred kratkim obiskal francosko prestolnico prav zato, da bi raziskal, kakšne so možnosti za snemanje filma, ki je za zdaj še brez naslova, in ugotovil, da bi bilo snemanje tam predrago.

Kaj naredi vzpon na družbeni lestvici?
Woody Allen se slovenskemu občinstvu trenutno predstavlja s filmom Zadnji udarec, v katerem je eno od vlog namenil tudi svoji novi filmski muzi Scarlett Johansson. Poleg 22-letne ameriške igralke v filmu nastopajo še Jonathan Rhys-Meyers, Brian Cox, Emily Mortimer in drugi. Film se sicer osredotoča na razlike in vrzeli med različnimi družbenimi sloji v Veliki Britaniji.

Glavni junak drame je mladi Britanec, ki se povzpne na družbeni lestvici, režiser pa raziskuje, kako to vpliva na njegovo življenje in osebnost. To in razpetost med dvema ženskama pa ga pripelje celo do umora.

Nova muza, novo mesto
Allen pa ima še eno železo v ognju; to je komedija Scoop s Hughom Jackmanom in Scarlett Johanson v glavnih vlogah. Johanssonova v filmu igra novinarko univerzitetnega časopisa, ki naleti na dobro zgodbo med obiskom pri prijatelju v Londonu. Poleg tega pa se v britanski prestolnici tudi zaljubi v angleškega aristokrata, ki ga je upodobil Hugh Jackman. Allen je nad snemanjem filma navdušen, prav tako pa tudi nad igralci v njem.

Poleg nove muze Johanssonove je Woody Allen očitno našel tudi novo idealno lokacijo snemanja svojih filmov. Če je bil to nekoč Manhattan, ga je zdaj zamenjal London.