Če gre verjeti igralki Sigourney Weaver, čakata ljubitelje barvite Pandore še dve čudoviti zgodbi. Foto:
Če gre verjeti igralki Sigourney Weaver, čakata ljubitelje barvite Pandore še dve čudoviti zgodbi. Foto:
James Cameron, Avatar
James Cameron je že ob predstavitvi prvega Avatarja napovedal, da se bo v primeru 'milijardnega' uspeha filma lotil tudi nadaljevanja. Rekordnih 2,7 milijarde dolarjev mu ni dalo druge izbire, kot da se loti dela. Foto: EPA

Presenečeni, da se igralka, ki jo sicer večina verjetno najprej povezuje z likom Ripleyjeve v Osmem potniku, vrača v zgodbo, iz katere je bila že v prvem delu s smrtjo izključena? V znanstveni fantastiki se da vse hitro rešiti, razmišlja James Cameron, saj, kot je zagotovil igralki, v tem žanru nihče zares ne umre. Botaničarka Grace Augustine je v spektaklu Avatar, veliki prelomnici v razvoju 3D-tehnike v filmski industriji, umrla za posledicami ran v bitki.
Kot je igralka povedala za spletno stran Coming Soon, ji je režiser zaupal zgodbo naslednjih dveh filmov, ki jih načrtuje, in obe se ji zdita naravnost čudoviti. "Zdaj ju moramo samo še posneti." Prvi Avatar, ki je v filmske blagajne prinesel več kot 2,7 milijarde dolarjev, se je dogajal nekje v vesolju, kjer so si ljudje skušali prisvojiti surovine prekrasnega neokrnjenega planeta Pandora.
Filmi, ki zahtevajo dolge priprave
Cameron je tedaj obljubil, da bo film nadaljeval v trilogijo, če bo izkupiček presegel milijardo dolarjev, in obljubo namerava držati. Scenarij naj bi se že pisal, podrobnosti snemanja pa za zdaj še niso dorečene, vendar se glede na zahtevno delo, ki ga zahteva kakovostna 3D-tehnika, gledalci filmov ne smejo veseliti prekmalu. Kot je sam režiser priznal na rdeči preprogi Oskarjev leta 2010: "Če bi se jutri lotil Avatarja 2, ta v treh letih ne bi bil končan."
Kot zatrjuje njegova ekipa, se Cameron filma ne bo lotil kar tako, samo da se snema, saj si po besedah glavnega igralca Sama Worthingtona vedno postavi izziv, premika meje, gledalci pa to od njega tudi pričakujejo. "Šele ko najde pravi izziv, se vrnemo k delu."